29 C
Braşov
AcasăCititoriSfat Expres: Farmacia din banană

Sfat Expres: Farmacia din banană

Ştim cu toţii că bananele conţin multe vitamine, minerale şi antioxidanţi, dar nu ştim că şi cojile acestora oferă o mulţime de beneficii.

- Advertisement -

Usturimi şi erupţii cutanate
În primul rând, cojile de banană reprezintă un remediu foarte bun pentru calmarea usturimii şi stoparea erupţiilor cutanate. Ştergeţi cu coaja de banană pe zona afectată de două ori pe zi. Repetaţi acest lucru până când dispare.

Acnee
În fiecare noapte, înainte de a merge la culcare, frecaţi coaja de banană pe zona cu infecţie. Această metodă reduce iritaţia şi inflamaţia.

Psoriazis
Coaja de la acest fruct are capacitatea de a hidrata pielea, calma mâncărimea şi vindecă psoriazisul în câteva zile. Aplicaţi coaja pe zona afectată o dată sau de două ori pe zi, timp de mai multe zile, pentru a avea un efect uimitor.

- Advertisement -

Dureri de cap
Ţineţi coaja de banană pe frunte sau pe zona care vă deranjează pentru a vindeca durerea. Motivul vindecării este conţinutul ridicat de potasiu.

Vânătăi
Coaja de banană are proprietăţi puternice de regenerare, iar acest lucru poate accelera vindecarea vânătăilor.

Albirea dinţilor
Curăţaţi-vă dinţii în fiecare zi timp de câteva minute cu coaja de banană.

Muşcături de insecte
Puteţi calma şi reduce mâncărimea cauzată de muşcăturile de insecte prin aplicarea unei coji de banană pe zona afectată.

Lustruire
Coaja poate oferi strălucire ustensilelor de bucătărie şi mobile. Vă puteţi lustrui pantofii cu ea şi poate fi utilizată chiar şi pentru curăţarea prafului de pe frunzele plantelor.

Negi
Cojile de banană vă pot ajuta pentru a scăpa de negi. Pe lângă ş tergerea cu coaja de banană pe zona afectată, puteţi bandaja negul cu o bucăţică din coaja acesteia.

Tratarea hemoroizilor
Coaja este, de asemenea, foarte eficientă în tratamentul hemoroizilor. Pe zona afectată se şterge cu coaja de banană timp de aproximativ 5 minute. Această procedură se repetă de 5 ori pe zi.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE