19.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovŞase elevi braşoveni, premiaţi pentru o aplicaţie care îi ajută pe tineri...

Şase elevi braşoveni, premiaţi pentru o aplicaţie care îi ajută pe tineri inclusiv pentru pregătirea BAC-ului

Șase tineri din Brașov mentoraţi în compania Fortech au fost distinși miercuri, 4 noiembrie 2020 cu premiul Bosch România pentru o aplicație care îi poate ajuta pe elevi inclusiv la examenul de Bacalaureat.  Ei au fost premiaţi în cadrul ediţiei cu numărul șase a #AcademieiDpIT , un eveniment care le-a adus pasionaților de IT ocazia de a fi alături de cei 100 de liceeni transilvăneni ce au dezvoltat în ultimele șase luni idei „smart”.

- Advertisement -

Echipa braşoveană The localhosts este alcătuită din elevii Andone Alexandru, Catrina Mirela-Magdalena, Catrina Sorana-Aurelia, Istrătescu Vlad-George, Năvădaru Călin-Nicolae și Rădulescu Andrei-Vlad de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov. Ei au fost mentorați pe parcursul celor șase luni ale proiectului Academiei Descoperă-ți pasiunea în IT din acest an de Alina Bolindu de la Fortech. Premiul Bosch România le-a fost acordat pentru aplicaţia Bac Advantage Compiler(BAC). Aceasta îți oferă posibilitatea, pe baza unei reţele neuronale construite cu ajutorul inteligenţei artificiale, să îți verifici codul scris de mână foarte eficient. Fie că te pregătești pentru proba de Informatică de la BAC sau verifici codul scris în clasă, B.A.C. îți oferă codul transcris și compilat în doar câteva secunde. 

„Experiența acestei ediții ne arată încă o dată că trebuie să susținem inovația în perioada de criză.  Nu o putem pune în „așteptare”, pentru că își pierde vitalitatea, iar la  ieșirea din criză avem nevoie tocmai de creativitatea tinerilor. Pot spune, de asemenea, că Ediția 6.0 confirmă și prin faptul că elevii au avut de rezolvat probleme importante și actuale cum ar fi medicina și siguranța”, declară Liliana Ștefan-Cazacu, președinte al Asociației DpIT.

Juriul din acest an i-a mai avut ca membri pe Assoc.Prof. Simona Motogna, Vicepreşedinte Senat Universitatea Babeş-Bolyai (Preşedintele comisiei de jurizare), Valentin Filip, Head of Product Development la Fortech, Simona Godja, Project Manager la NetMatch, Bogdan Nădișan, Digital Technology Software Architect la Accenture România, Dr. ing. Ovidiu Petru Stan, Director Compartimentul pentru Relaţia cu Mediul Socio-Economic la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Alina Moldvai Venţel, Inspector Școlar de specialitate Informatică la Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Andrei Kelemen, Director Executiv Cluj IT Cluster.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina