32.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimăria vrea să testeze persoanele care lucrează cu publicul

Primăria vrea să testeze persoanele care lucrează cu publicul

l Municipalitatea va achiziționa aceste teste antigen, iar medicii și asistentele de la Direcția de Asistență Socială vor asigura recoltarea probelor

- Advertisement -

Primarul Allen Coliban vrea ca persoanele care lucrează cu publicul să fie testate de la primele simptome, pentru a reduce nivelul de răspândire al noului coronavirus, în municipiul Brașov. De altfel, Ministerul Sănătății recomandă utilizarea testelor rapide antigen. „În ultimele zile am avut mai multe discuții cu reprezentanții DSP, cei ai Spitalului de Boli Infecțioase și cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență cu privire la evoluția pandemiei de cronavirus și incidența crescută la nivelul municipiului Brașov. O soluție, din punctul meu de vedere, este testarea unui număr cât mai mare de persoane care intră în contact cu publicul, încă de la primele simptome. Având în vedere precizările Ministerului Sănătății și recomandările DSP cu privire la utilizarea testelor rapide antigen am propus CLSU ca, în această etapă, să recomandăm tuturor organizațiilor publice sau private să testeze, de la primele simptome, toți angajații care interacționează cu publicul, fie prin testarea PCR, fie prin cea antigen. La nivelul Primăriei Brașov și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local sper să începem aceste testări de săptămâna viitoare pentru angajați, chiar de la primele simptome. În felul acesta reducem la minimum interacțiunea persoanei pozitive cu colegii și cetățenii și reușim să reducem riscul de răspândire a acestui virus”, a declarat primarul Allen Coliban. În cazul angajaților Primăriei și cei ai serviciilor din subordinea CL, Primăria va achiziționa aceste teste antigen, iar medicii și asistentele de la Directia de Asistență Socială vor asigura recoltarea. Cel puțin în prima etapă, vor fi testați angajații cu simptome, când vor merge la serviciu.
Hotărârea CLSU a intrat în vigoare de ieri. Comitetul Operativ cu Activitate Temporară (C.O.A.T.) va comunica hotărârea tuturor membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov (CLSU) și instituțiilor implicate, în vederea punerii în aplicare. Testele antigen rapide prin care se depistează infecţia cu COVID-19 în decurs de 15-30 de minute au început să fie folosite în rândul operatorilor medicali, în contextul în care rezultatul PCR de diagnostic este de câteva ore. Medicii spun că acestea pot fi o soluţie pentru a depista cazurile de COVID-19 înainte ca pacienţii să infecteze şi alte persoane. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aprobat o completare la un ordin de ministru prin care autorizează folosirea testelor antigen pentru COVID-19 şi în unităţile publice, mai ales pentru trierea pacienţilor din urgenţe, iar Ministerul Sănătăţii a inclus testele rapide antigen în strategia de testare a pacienţilor cu simptome.

De azi sunt distribuite în spitale primele teste rapide pentru depistarea COVID-19

Ministrul Sănătăţii a anunţat că, începând de azi, vor fi distribuite primele teste rapide pentru depistarea COVID-19 în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.
„Aceste teste sunt pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum am menţionat, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe. Aceste 43.000 de teste, în primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în această săptămână, cred că pe 5, vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion astfel de teste pentru a putea dirija. După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre în valoare de 100 milioane de euro”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE