13 C
Braşov
AcasăStiri BrasovÎncă două gradinițe noi la Brașov

Încă două gradinițe noi la Brașov

Primăria Brașov a semnat contractele pentru proiectarea celei  de a doua grădinițe din cartierul Tractorul, zona nouă, care se adaugă la cea care se va construi cu fonduri europene nerambursabile pe str. Ioan Popasu, și a unei grădinițe noi în cartierul Bartolomeu, pe str. Pelicanului, în zona Avantgarden. Documentația tehnică pentru construirea grădiniței de pe str. 1 Decembrie 1918 (Tractorul) va fi realizată de către SC Megavox Proiect SRL, din Cluj Napoca, contra sumei de 95.000 de lei, iar pentru grădinița din Bartolomeu, documentația va fi realizată de către S.C. Danina Star SRL, din Brașov, valoarea contractului fiind de 125.667,57 lei.

Două oferte pentru construirea grădiniței de pe str. Ioan Popasu

 În proiectul grădiniței care se va construi pe str. Ioan Popasu nr. 15, municipalitatea se află în faza de evaluare a celor două oferte depuse pentru realizarea construcției. Proiectul este realizat cu finanțare europeană nerambursabilă. SC Megavox Proiect SRL, care a câștigat contractul de proiectare va lucra cu doi subcontractanți, respectiv, SC Progir Proiectare Construcții SRL și SC Struktoplan SRL, a anunțat Primăria Brașov, urmând să predea proiectul în termen de maxim patru luni. Grădinița de pe str. 1 Decembrie va fi o clădire cu regim de înălțime de S+P+2E-3E, cu un procent de ocupare teren de max. 25% teren ocupat de construcții și 75% teren amenajat – curte recreație și amenajări sportive, zona verde, grădina de flori- din terenul total de 1.081 de metri pătrați.
 
Grădinița din Bartolomeu va avea două etaje

 Grădinița de pe strada Pelicanului, în cartierul Bartolomeu – Avantgarden va fi proiectată de SC Danina Star SRL, care are la dispoziție tot patru luni pentru a preda acest document. Proiectantul va face studiul geotehnic, studiul topografic ce va trebui aviyat de OCPI, va elabora documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor și acordurilor conform Certificatului de Urabanism, documentația tehnică pentru autorizarea execuției lucrărilor și orice alte studii necesare autorizației de construire.
Grădinița din Avantgarden va fi o clădire cu regim de înălțime de S+P+2E, cu un procent de ocupare teren de max. 25% teren ocupat de construcții și 75% teren amenajat (curte recreație și amenajări sportive, zona verde, grădina de flori) din terenul total de 1.414 metri pătrați.  Amenajările propuse au în vedere încăperi pentru grupele de copii – sală de grupă, cu cameră de jucării, sală pentru dormit cu 20 de paturi, grup sanitar pentru fiecare grupa de copii, cuprinzând 3 WC-uri, 3 lavoare, un duș colectiv sau 2 dușuri individuale și un WC pentru copiii cu deficiențe motorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române