21.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovAllen Coliban susține Centrul cultural Musashino din Brașov, unde a fost printre...

Allen Coliban susține Centrul cultural Musashino din Brașov, unde a fost printre primii cursanți la limba japoneză

Primarul Allen Coliban s-a întâlnit astăzi cu Mariko Kimura, coordonatoarea Centrului Musashino – Japonia și reprezentanta orașului Musashino la Brașov, pentru a discuta despre dezvoltarea centrului cultural japonez, continuarea parteneriatului între cele două orașe și despre implicarea municipalității în susținerea participării echipei României la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo de anul viitor, unde Musashino este orașul gazdă pentru echipa României.
Primarul Allen Coliban a primit din partea Primăriei Musashino o scrisoare de felicitare pentru alegerea sa în funcție și propunerea de continuare a bunei colaborări dintre cele două orașe.
Primarul Brașovului și-a arătat întregul suport pentru dezvoltarea acestui centru, mai ales că pentru el cultura japoneză ocupă un loc aparte. El a mărturisit că a fost printre primii cursanții de limbă japoneză ai Centrului Musashino, că în anii ‘90 a practicat Kyokushin, un stil de arte marțiale de origine japoneză, iar după 2000 a început practicarea GO-ului, un joc de strategie foarte popular în Japonia. În timpul discuțiilor, i-a propus d-nei Mariko Kimura înființarea unui curs de GO* în cadrul centrului, având în vedere faptul că acest joc de strategie se bucură de interes la nivel local și național.
„Astăzi am primit vizita oficială a reprezentanților Musashino la Brașov și am discutat despre istoricul relațiilor diplomatice și culturale dintre cele două municipalități, dar și despre perspectivele de colaborare, pentru că ultimii ani, din păcate, au fost marcați de un con de umbră asupra acestor relații. Din punctul meu de vedere, relația culturală cu Japonia și comunitatea din Musashino este una foarte importantă. Brașovul are un lung istoric al acestor relații, este probabil cea mai îndelungată relație cu o comunitate din Japonia pe care o are un oraș din România. Ar fi păcat să nu o dezvoltăm în folosul brașovenilor, al tinerilor brașoveni în primul rând. Pentru că foarte mulți tineri brașoveni au învățat limba japoneză și au ajuns profesioniști pornind de la aceste relații pe care Centrul Musashino le-a dezvoltat la Brașov”, a declarat primarul Allen Coliban.

- Advertisement -

„Astăzi am venit din partea Primăriei Musashino să adresăm felicitările noastre pentru obținerea mandatului de către noul primar. Mă gândeam că domnul primar are vârsta la care ar fi putut să fi făcut cursuri la noi. Mă întrebam despre acest lucru și am aflat astăzi – și am fost foarte impresionată – de faptul că în timp ce era elev de liceu la Colegiul Andrei Șaguna, a fost într-adevăr la cursurile Centrului Musashino. Am fost bucuroasă că ne-a salutat în japoneză și chiar ne-a cântat un cântecel în japoneză. Am aflat și că este experimentat în mai multe discipline specifice Japoniei și sper să continuăm și să lărgim colaborarea noastră pe această linie”, a precizat Mariko Kimura, la finalul întâlnirii.
D-na Kimura i-a prezentat primarului și o parte dintre bunele rezultate obținute de cursanții centrului Musashino în ultima perioadă. La cel mai recent concurs de discursuri în limba japoneză, primele două locuri au fost ocupate de studenții de la Brașov, iar la examenul de evaluare a cunoștințelor de limbă japoneză (Japanese Language Proficiency Test – Nihongo Nouryoku Shiken), cursanții centrului au obținut un punctaj excepțional, clasându-se în primii 1% la nivel mondial.
În ceea ce privește continuarea parteneriatului dintre cele două orașe, autoritățile publice din Musashino au trimis o propunere oficială, care va fi aprobată de autoritățile brașovene până la sfârșitul acestui an, potrivit primarului Coliban.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE