8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTabletele nu au ajuns la toți: 1200 de elevi din municipiul ...

Tabletele nu au ajuns la toți: 1200 de elevi din municipiul Braşov nu pot învăța online

Autor: M.P.

l Acești elevi din școli brașovene nu deţin niciun fel de dispozitive digitale care să le permită participarea la cursuri în „scenariul roșu“
l La Brașov au ajuns 8000 de tablete de la Ministerul Educației, dar nu au fost încă toate distribuite

Aproximativ 1.200 de elevi de la școlile din municipiul Brașov, aflate în prezent sub „scenariul roşu”, cu predare exclusiv online, nu deţin niciun fel de dispozitive care să le permită participarea la cursuri. Afirmaţia îi aparţine primarului Braşovului, Allen Coliban, care spune că a obținut această cifră în urma centralizării datelor oferite de directorii de unităţi de învăţământ, după teleconferinţa pe care a avut-o cu aceştia săptămâna trecută.  Situaţia va fi reglată însă, cu ajutorul tabletelor achiziţionate de Ministerul Educaţiei, a precizat primarul.
Judeţul Braşov primește 8000 de dispozitive, iar o parte din ele vor ajunge și la cei 1.200 de elevi din municipiu. „Cei 1.200 de elevi vor primi tablete din lotul trimis de Ministerul Educației în teritoriu. În județul Brașov au fost distribuite în jur de 8.000 de tablete. În acest plan de distribuire există suficente dispozitive pentru municipiul Brașov”, a declarat Allen Coliban. Reamintim că, pe lângă tabletele care deja au ajuns la Braşov şi sunt distribuite elevilor, prin programul coordonat de Ministerul Educaţiei. Primăria municipiului are propriul plan, pe termen mediu, pentru a dota unităţile de învăţământ cu laptopuri şi tablete, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. „Pe termen mediu, vom putea achiziționa tablete pentru elevi și laptopuri pentru cadrele didactice, printr-o finanțare nerambursabilă europeană. (…) Cu siguranță în luna noiembrie, la rectificarea bugetară, vom prevedea această cheltuială în bugetul municipiului. Totodată facem o analiză cu privire la posibilitatea achiziției unor tablete cu capacități tehnice mai bune, iar diferența de sumă să fie acoperită din bugetul local (conform ghidului de finanțare valoarea maximă a unei tablete este de 200 de euro + TVA, care trebuie să includă și un abonamente de internet valabil 2 ani, n.n.). Ținând cont de proceduri, de numărul foarte mare de echipamente pe care le vom achiziționa, în lipsa existenței unor astfel de stocuri, această achiziție va putea fi făcută doar anul viitor”, a spus primarul Allen Coliban, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o săptămâna trecută cu directorii unităţilor de învăţământ.
Sâmbătă a fost recepționat și cel de-al doilea transport de tablete pentru elevii județului Brașov, însemnând 3.116 bucăți în cadrul Proiectului MEC – Școala de acasă. Cu acest al doilea transport, județul nostru a primit, din achiziția realizată de către Ministerul Educației și Cercetării, 8.238 de tablete, care vor fi distribuite până miercuri, 4 noiembrie, unităților școlare din județul Brașov cu elevi care nu au putut participa la cursuri on-line din lipsa unui dispozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române