6.7 C
Braşov
AcasăStiri BrasovJudețele Braşov şi Covasna fac alianță împotriva COVID

Județele Braşov şi Covasna fac alianță împotriva COVID

Județele Braşov şi Covasna fac front comun împotriva COVID. Prefectul Mihai Cătălin Văsii s-a întâlnit vineri cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov și ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov și cu o delegație condusă de președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, alături de care s-au aflat Henning Laszlo Janos, vicepreședinte al CJ Covasna și reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sf. Gheorghe. Reprezentanții celor două județe au pus la punct colaborarea celor două spitale județene, în contextul în care Spitalului Județean de Urgență „dr. Fogolyán Kristóf” fusese desemnat spital-suport COVID pentru județul Brașov, precum și identificarea unor soluții pentru eficientizarea acestei colaborări, chestiune considerată esențială de ambele părți, mai ales în contextul epidemiologic actual.
„Din discuțiile avute, a reieșit că problemele pe care le au unitățile spitalicești din cele două județe cu gestionarea actualei crize sanitare sunt , în esență, cam aceleași. Brașovul și Covasna sunt două județe care au avut și au o bună de colaborare în multe domenii, iar reprezentanții autorităților locale nu doar că se sprijină la nevoie, ci au și dezvoltat relații de amiciție. Tocmai de aceea am lansat invitația să avem această întâlnire, pentru că ambele județe au de înfruntat aceeași situație, cauzată de pandemia COVID-19, și cred că o putem gestiona mai bine acționând împreună, coordonat. Dialogul a fost foarte util și a arătat dorința ambelor părți de a colabora în interesul cetățenilor. Urmează ca, la începutul săptămânii viitoare, reprezentanții sistemului sanitar din Brașov și Covasna să facă propriile analize și să creioneze propuneri pe care să le discutăm, probabil în același format, pentru a decide foarte repede varianta cea mai bună de pus în practică”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii, conform unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Braşov.
„Eu cred că, așa cum evoluează situația, dacă acționează separat, sistemele sanitare din cele două județe vor ajunge la un blocaj. De aceea, sunt de părere și am transmis asta autorităților sanitare din Covasna, că noi nu trebuie să mai gândim la nivel județean, ci regional, așa cum facem și cu marile proiecte de infrastructură. Dacă avem o șansă să luptăm mai eficient împotriva pandemiei COVID-19, aceasta este!”, susține președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române