-3.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUltimul zbor: A murit unul dintre cei mai curajoși brașoveni

Ultimul zbor: A murit unul dintre cei mai curajoși brașoveni

l George Mariș s-a prăbușit cu parapanta după ce și-a luat zborul de pe vârful Caraiman
l Brașoveanul participase și la show-ul  Ninja Warrior România, unde a fost desemnat cel mai bun concurent din România

Un braşovean s-a prăbușit ieri cu parapanta rapidă în Masivul Bucegi și a murit. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, și-a luat zborul de pe vârful Caraiman, dar s-a prăbușit după câteva sute de metri între stâncile din Valea Caraimanului.
Salvamontiştii ajunși la locul tragediei nu au mai putut face nimic, pentru că în urma căderii victima suferise leziuni incompatibile cu viața. 16 salvamontiști din Buşteni şi Azuga au făcut eforturi pentru a recupera cadavrul de pe munte și a-l transporta apoi la Serviciul de Medicină Legală. Brașoveanul George Mariș era cunoscut ca practicant Speed flying, un sport extrem cu parapanta. În cadrul acestui sport se folosește o parapantă de mici dimensiuni, care permite sportivilor să atingă viteze mari, chiar și de 100 km pe oră, aproape de stânci. George Mariș era un împătimit al muntelui. Ani la rând a fost pe podium la concursurile de escaladă, iar de ceva vreme se îndrăgostise de speed flying, un zbor în care folosea o aripă de mici dimensiuni, care îi permitea să atingă viteze mari, chiar şi 100 de km pe oră, aproape de stânci. Pentru amatorii acestui sport foarte periculos, zborurile din Bucegi sunt extrem de provocatoare. Se aruncă în gol, susţinuţi doar de o aripă îngustă, şi coboară cu viteze ameţitoare de-a lungul unor văi abrupte, scrie protv.ro.
George participase și la show-ul  Ninja Warrior România, unde a fost desemnat cel mai bun concurent din România. Sportivul s-a numărat printre cei 25 de români care au sfidat limitele în cadrul show-ului cu obstacole, în încercarea de a ajunge la Muntele Midoriyama și de a câștiga marele premiu de 100.000 de euro. La nivel mondial, doar 6 sportivi au reușit să cucerească muntele.
„Colegii lui ne-au anunţat dimineaţa, în jurul orei 8, că unul din grupul lor a căzut şi nu mai răspunde, nu mai are nicio reacţie, nu mai răspunde la telefon. A căzut pe stâncă practic câteva sute de metri, nu avea nicio şansă să supravieţuiască”, a declarat Claudiu Vasilescu, de la Salvamont Bușteni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE