-4.8 C
Braşov
AcasăSport„Uitasem cum este să ne bucurăm!“ Cetate Râșnov, victorie după un...

„Uitasem cum este să ne bucurăm!“ Cetate Râșnov, victorie după un an în Liga a 3-a

Autor: Adi MARICA

l Aproape un an de zile au trebuit să aștepte râșnovenii pentru un nou succes în campionat

Cetate Râșnov a obţinut, sâmbătă, pe teren propriu, primul succes din actuala stagiune. Trupa râșnoveană a trecut cu 5-1 de Astra 2 şi, după aproape un an de zile, se poate lăuda din nou cu o victorie în Liga a 3-a. În campionatul trecut, râșnovenii, antrenați atunci de Florin Dîrvăreanu, se impuneau, pe 16 noiembrie 2019, cu 3-1, pe teren propriu cu CS Blejoi, prin reușitele lui Gavrilă, Lascu și Ion Mihai. După acel meci câștigat cu Blejoiul râșnovenii au mai jucat trei meciuri în campionat, toate pierdute, după care FRF a înghețat sezonul 2019-2020 din cauza epidemiei de coronavirus. În acest campionat, râșnovenii nu câștigaseră niciun meci în primele 6 etape (3 egaluri și 3 înfrîngeri). A venit meciul cu Astra 2, iar elevii lui Romeo Surdu s-au descătușat și au obținut o victorie categorică. Cu siguranță, pentru Surdu meciul cu Astra 2 va rămâne unul de referință, pentru că este primul succes ca antrenor.

„Uitasem cum este să ne bucurăm!“

Unul dintre cei mai buni jucători râșnoveni în meciul cu Astra 2, Alexandru Vîrlan, a marcat un gol fabulos, semi-foarfecă din 12 metri lateral dreapta. Mai mult, Vîrlan a fost folosit vârf, poziție pe care nu mai jucase de trei ani din perioada în care acesta juca la ACS SR Brașov în Liga a 4-a! „Chiar uitasem cum este să ne bucurăm pentru că trecuse un an de la ultima noastră victorie. Și iată că a venit meciul descătușării, am câștigat din nou, a marcat cinci goluri…“

Cel mai frumos gol

Despre euro golul marcat în poarta Astrei, Vîrlan spune că este cel mai frumos gol marcat în cariera sa. „Am mai dat goluri frumoase până acum din lovituri libere, din acțiune, însă execuția din meciul cu Astra mi-a ieșit. Acesta este cel mai frumos gol marcat de mine“, spune Vîrlan.

„Am trecut de o perioadă dificilă“

Vîrlan spune că lipsa rezultatelor echipei râșnovene a avut și cauze obiective, mulți jucători
accidentați, dar și perioada lungă de inactivitate din starea de urgență. „A fost o perioadă foarte grea, în special cea în care fotbalul s-a oprit din cauza pandemiei. Apoi au intervenit accidentările, rezultatele au întârziat să apară, dar iată că a venit acest meci câștigat cu Astra care ne dă multă încredere. Important este să avem continuitate, să ieșim din subsolul clasamentului pentru că lot valoros avem“, a spus Vîrlan.

Meciul cu AFC Odorheiu Secuiesc, amânat pentru 11 noiembrie

În cadrul etapei a 8-a din C5, Cetate Râșnov ar fi trebuit să joace sâmbătă, pe teren propriu, cu AFC Odorheiu Secuiesc. Cum la echipa harghiteană antrenată de Florin Stîngă sunt mari probleme din cauza focarului de coronavirus, FRF a amânat această partidă pentru data de 11 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE