19.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovO echipă nouă, același oraș: Braşovul are oficial un nou primar şi...

O echipă nouă, același oraș: Braşovul are oficial un nou primar şi un nou Consiliu Local

Autor: M.P.

- Advertisement -

l „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov, județul Brașov. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, a fost jurământul cu care s-au legat ieri primarul Allen Coliban și 24 de consilieri locali

Primarul ales al municipiului Brașov, Allen Coliban, a depus ieri jurământul și și-a preluat astfel oficial mandatul de edil al orașului. Ceremonia a avut loc la Aula Universității Transilvania, într-un cadru mai restrâns, pentru a respecta regulile de distanțare socială. La eveniment au participat atât prefectul Cătălin Văsii, cel care prin atribuțiile funcției sale a convocat întrunirea, cât și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, ca invitat. Cu această ocazie au depus jurământul 24 din cei 27 consilieri aleși în urma scrutinului din 27 septembrie.

Allen Coliban: „Sunt optimist, în CL avem o echipă nouă, dinamică”

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Brașov, județul Brașov. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, este textul pe care fiecare dintre cei 24 de consilieri validați și preyenți ieri, la care se adaugă noul primar, l-au rostit în Aula Universității Transilvania, locul ales pentru ședința festivă. Odată cu depunerea acestui jurământ, primarul Allen Coliban își intră în exercițiul de drept al mandatului, iar Consiliul Local este legal constituit, conform Codului Administrativ. „Sunt optimist, deoarece, în urma scrutinului din 27 septembrie, în Consiliul Local avem o echipă nouă, dinamică, tânără, care acoperă o arie foarte largă de competențe, chiar dacă mulți dintre ei se află la primul mandat. Cred că ne înțelegem cu toții menirea și misiunea dată de electorat, aceea de a dezvolta Brașovul și a-l duce la un nou nivel. Am vorbit în campanie despre probleme, dar și despre soluțiile de care Brașovul are nevoie, de probleme de mediu, nevoia de parcuri, de aer curat, nevoia de mobilitate metropolitană, de dezvoltare economică, de educație de calitate, de ambiție în cultură și performanță în sport. Toate aceste lucruri sunt parte din programul politic pe care l-am propus brașovenilor și în materializarea căruia mă aștept să fac echipă cu tot Consiliul Local Brașov”, a declarat primarul Allen Coliban, la finalul ceremoniei.

- Advertisement -

Planurile noului primar

Primarul Braşovului a vorbit şi despre planurile sale, după preluarea mandatului. „Am consultat deja lista de investiții. Sunt foarte multe proiecte de care Brașovul are nevoie, o parte dintre ele sunt deja mature, într-o fază avansată, și ar fi păcat să le oprim. Anumite proiecte necesită însă îmbunătățiri și sunt pe lista de priorități pentru lunile următoare. Mă refer și la noul spital, care din punctul meu de vedere este subdimensionat în această formă. Dincolo de asta, pentru parte dintre lucrurile pe care le-am propus prin programul politic au existat deja inițiative la nivelul primăriei și al precedentului mandat și vreau să le continui”, a spus primarul Allen Coliban.

24 din 27 de consilieri locali au depus jurământul

Dintr-un total de 27 de consilieri locali, cât numără Consiliul Local al municipiului Brașov, au fost validate în ceremonia de ieri, mandatele pentru 25 de consilieri, doi dintre aleși renunţând la mandatele câștigate. Este vorba despre liberalii Adrian Oprică şi Alexandru Stănescu.
În afara celor doi, de la şedinţa de ieri, de depunere a jurămintelor, a lipsit Flavia Boghiu, de la Alianţa URSP PLUS, care se află în izolare, din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. Prima şedinţă a Consiliului Local Braşov, de ieri, a fost prezidată de cel mai vârstnic dintre consilierii locali, George Scripcaru, şi cel mai tânăr, Miruna Gerea.

Cum arătă Consiliul Local Braşov în mandatul 2020 – 2024

Lista consilierilor locali:

Alianța USR-PLUS
Ioan CORBU; Flavia – Ramona BOGHIU-SAMOILĂ (va depune jurământul în prima ședință a Consiliului Local), Radu – Alexandru CENȚIU, Alexandru ROȘU, Beatrice – Mihaela MORARU, Victor ILIE, Miruna – Magdalena GEREA, George BORODA, Bogdan – Dragoș BART, Mihai – Andrei ONIGA, Mihai – Ciprian IFTIME, Cezar – Alexandru CRICAN.

Partidul Social – Democrat
Lucian PĂTRAȘCU, Alex-andra – Ioana CRIVINEANU, Marius – Valentin POTEA, Raluca – Maria STANCU.

Partidul Național Liberal
George SCRIPCARU, Cristina – Agnes VECERDI, Sebastian – Mihai RUSU, Werner BRAUN, Valeriu VĂTAVU, Adrian CODREANU, Sebastian – Gabriel BĂDULESCU, Radu – Valentin PAUL, Alexandru – Claudiu PUȘCAȘU.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina