-4.8 C
Braşov
AcasăSportCorona Brașov – ACS SR Brașov: Derbi de Brașov pe Tineretului

Corona Brașov – ACS SR Brașov: Derbi de Brașov pe Tineretului

l Meciul sezonului în fotbalul brașovean este programat, vineri, pe stadionul Tineretului

Corona Brașov – ACS SR Brașov e derbiul sezonului în fotbalul brașovean. Înaintea disputei de vineri, Corona are 17 puncte, trei peste ACS SR Braşov.

„Este un derby“

Managerul Ciprian Jurubescu consideră că o victorie în meciul cu Corona ar reface ca echipa pregătită de Liviu Nicolae să fie favorită la câștigarea seriei. „În clasament suntem pe locul secund, iar meciul de vineri cu Corona ne-ar face favoriţi la câştigarea seriei. Până la Liga 2 este drum lung. Momentan, ne gândim la cele trei jocuri pe care le mai avem în acest an şi ne dorim să le câştigăm pe toate. Apoi, vom avea timp până în primăvară să continuăm să construim. Este important să facem paşii pe care i-am gândit. Am câştigat meciurile cu Cetate Râşnov şi Kids Tâmpa Brașov şi îmi doresc ca vineri să continuăm seria victoriilor cu echipele locale. Cu Corona va fi un meci interesant. Este un derby, iar în astfel de partide mereu vor exista orgolii între jucători. Băieţii noştri sunt motivaţi şi am mare încredere în ei şi în staff-ul tehnic. Sunt convins că vor da totul. Este meciul care îi poate duce pe primul loc, se vor autodepăşi cu siguranţă. Dacă am reuşi să urcăm pe primul loc, ar fi confirmare a faptului că am muncit bine până acum. De partea cealaltă, sunt convins că şi jucătorii braşoveni de la Corona vor să îşi arate valoarea”, a declarat Ciprian Jurubescu .

„Împreună putem să construim performanţa“

Oficialul „galben-negrilor” a vorbit, pentru pagina de facebook a clubului pe care îl conduce şi despre viitorul fotbalului brașovean după alegerile locale.
„Cred că după alegerile locale, Braşovul va avea o altă viziune şi în ceea ce priveşte fotbalul. Sunt convins că noile conduceri ale oraşului şi judeţului ne vor acorda încrederea, iar noi vom gestiona situaţia profesionist. Îi asigur pe toţi care fac parte din mişcarea fotbalistică braşoveană de deschiderea noastră. Cel mai important este ca Braşovul să ajungă din nou în elita fotbalului românesc. Cred că împreună putem să construim performanţa. Este evident că cea mai iubită echipă este actuala SR Braşov. Ne bucurăm să facem parte din familia stegară şi că am reuşit să le câştigăm încrederea fanilor. Muncim, construim, dar este nevoie de timp. Mă bucură enorm să văd că avem suporteri pe toată planeta. Faptul că la licitaţia tricourilor purtate de băieţi în meciul cu Miercurea Ciuc au participat oameni din toată lumea, din Statele Unite ale Americii şi până în Abu Dhabi, ne arată cât de iubită este echipa noastră. Pentru aceşti oameni ne dorim să readucem «Steagu» acolo unde îi este locul. Altfel, surprinzător pentru mine este că fostul primar a reuşit să pună la Corona oameni care şi-au atras doar antipatii. Este clar că mesajele transmise nu au fost cele corecte”, a punctat Jurubescu.

Szabo: „Ne dorim să câștigăm“

De cealaltă parte, Adrian Szabo, coordonatorul secției de fotbal de la Corona Brașov, spune că meciul de vineri este unul obișnuit de campionat între două echipe brașovene. „Este un meci obișnuit de campionat între două echipe brașovene. Este primul joc oficial între cele două formații. Ne dorim să câștigăm pentru a ne consolida prima poziție în clasament. Brașovul are nevoie de cât mai multe echipe la nivel superior, la Liga I și Liga a 2-a“, a spus Szabo.

Cristescu: „Suntem concentrați și conectați“

Mijlocașul Coronei, Marian Cristescu este de părere că jocul de vineri este unul important. „Venim dupa un meci nu foarte reușit la Plopeni, dar sperăm ca săptămâna aceasta să reparăm toate greșelile pe care le-am făcut în acel meci. Suntem foarte concentrați și conectați la ce va fi vineri, este un meci important. Noi luăm totul pas cu pas, etapă cu etapă și sperăm ca după meciul de vineri să ramânem pe primul loc. Atmosfera e bună, ne pregătim foarte bine și asteptăm cu nerăbdare acest joc”.

„Avem mai mulți jucători care au trecut pe la FC Brașov“

Marian Cristescu este de părere că meciul este „incins“ de orgoliile suporterilor . „Orgoliile acestea au fost formate și mai mult alimentate pe paginile de socializare, între suporteri, pentru noi este un meci ca oricare altul, știu că poate din tabăra lor sunt mai multe orgolii și ambiții, au ceva cu această echipa, dar noi ne facem treaba, suntem jucători profesioniști, dar dacă stau bine să mă gândesc, cred că noi avem mai mulți jucători care au trecut pe la FC Brașov decât au ei în actualul lot. Nu băgăm în seama toate răutățile de pe facebook sau ce apare, noi vrem să ne vedem de treabă să luam totul pas cu pas și la final să promovăm”, a spus Cristescu.

Boția: „Presiunea este la ei“

Atacantul Vlad Boția consideră că presiune este pe jucătorii de la ACS SR Brașov. „Este un meci normal de campionat între ocupanta locului 1 cu ocupanta locului 2, în care se întâlnesc mai mulți jucători de fotbal brașoveni, pentru că în ambele formații sunt jucători formați la FC Brașov, majoritatea brașoveni. O să facem tot ce depinde de noi ca să reușim un joc bun și să câștigăm. Nu simțim nici o presiune înaintea acestui joc, cred că presiunea este la ei, noi suntem o echipă nou formată, abia am promovat din liga a patra în liga a treia, și de asta cred că presiunea este la ei deorece ei s-au format mai demult”, a spus Boția. Interesant este că atât Marian Cristecsu cât și Vlad Boția au jucat în Liga a 3-a la ACS SR Brașov. Pentru meciul de vineri, Călin Moldovan nu va putea conta pe serviciile lui George Linguraru, suspendat. Cele două echipe s-au întâlnit vara trecută într-un meci amical disputat pe Tineretului. ACS SR Brașov s-a impus atunci cu 2-1 prin golurile marcate de Cristescu și Horia Popa, după ce Alupoaie deschisese scorul. Partida Corona Braşov – SR Braşov va avea loc vineri, de la ora 15.00, pe Stadionul „Tineretului” şi va fi transmisă pe pagina de Facebook SR Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE