0.8 C
Braşov
AcasăMagazinCorina Chiriac era în dizgrația Elenei Ceaușescu

Corina Chiriac era în dizgrația Elenei Ceaușescu

Corina Chiriac era una dintre cele mai mari artiste din România, și în perioada comunistă, dar și o femeie foarte frumoasă, iar asta nu era pe placul Elenei Ceaușescu. Pentru generațiile de astăzi, poate părea amuzant și de neînțeles, însă rochiile care lăsau să se vadă picioarele erau de netolerat înainte de ’89 și chiar interzise.

Corina făcea însă furori cu vestimentațiile pe care și le comanda la o croitoreasă particulară, iar machiajul realizat de make-up artistele de la TVR completa eleganța ei. Corina a fost singura interpretă de la noi care a purtat în spectacole rochii mult prea îndrăznețe pentru anii comunismului.

„Eu am fost prima interpretă care a apărut la o emisiune de seară într-o rochie mai scurtă decât pământul. Era ceea ce se numeşte o rochie midi, până la jumătatea piciorului!“, a mărturisit Corina, într-un interviu. În ciuda cenzurii acelor vremuri, Corina Chiriac purta ceea ce îi place, cu orice risc. ,,Cum adică? Să se vadă picioarele unei artiste? Oau! Tudor Vornicu avea un stil aparent dur, dar era un fel de Clint Eastwood. Ţinea cu cei săraci şi oropsiţi… Îi arătasem înainte un catalog cu rochii de cocktail, să vadă că se poate. Am aşteptat înfrigurată o oră până s-a făcut prima repetiţie, să văd dacă am voie s-o port. Am primit un răspuns tipic pentru Vornicu: Bine, îmbrac-o, să vedem! A intrat şi apoi am creat un întreg curent. Astăzi lucurile astea pot părea ca de pe altă planetă“, a mai povestit îndrăgita artistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE