24.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovScripcaru nu a renunțat la mandatul de consilier

Scripcaru nu a renunțat la mandatul de consilier

Deși au circulat zvonuri că George Scripcaru, fostul primar al Brașovului, va renunța la mandatul de consilier în timpul ședinței festive de constituire a noului Consiliu Local Brașov, care tocmai s-a încheiat, Scripcaru a depus jurământul. Ba chiar, prefectul Adrian Văsii l-a invitat pe George Scripcaru în prezidiul ședinței festive, în calitate de cel mai vârstnic consilier, și, din această calitate, cum cere cutuma, rând pe rând, în ordine alfabetică, el a chemat noii consilieri la tribuna unde au depus jurământul, apoi l-a invitat și pe Allen Coliban care, odată cu rostirea jurământului, a preuat oficial și mandatul de primar al Brașovului.
Singura absentă la ceremonie a fost Flavia Boghiu, viitorul viceprimar din partea URS PLUS, care a fost despistată cu COVID și este în izolare. De asemenea, la începutul ședinței, au fost invalidate mandatele lui Oprică Florentin – Adrian (PNL) și Stănescu Alexandru (PNL)
După 4 mandate de primar și unul de viceprimar în fruntea orașului, Scripcaru a predat ștafeta și spune că e ,,mândru,, de ceea ce a făcut pentru Brașov.
Amintim că, DNA l-a pus recent în urmărire penală pe George Scripcaru pentru șantaj, conform DNA. Fostul primar l-ar fi amenințat pe unul din angajaţii firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei de transport Braşov că firma va avea de suferit dacă nu oprește imediat difuzarea reclamei electorale pentru alți candidați. În schimb, Scripcaru ceruse să fie promovate gratuit ”realizările” mandatului său.
Pe de altă parte, în mediile online din Brașov circulă petiția ,,Fără penali în Consiliul Local”, care a depățit 450 de semnături.
„Având în vedere că miercuri 28.10.2020 se validează componența noului consiliu local al Brașovului, cerem ca fostului primar George Scripcaru să i se retragă sprijinul politic de către PNL din cauza multiplelor dosare penale pe rol, dar în primul rând din cauza faptului că a fost trimis în judecată de curând de DNA Brașov intr-un dosar nou de șantaj și abuz de putere împotriva unui antreprenor local și se află în acest moment sub control judiciar achitând pentru a rămâne în libertate o cauțiune de 75.000 lei. Astfel cerem să nu fie validat drept consilier local! Noi, brașovenii inițiatori ai acestei petiții, nu credem că George Scripcaru va putea jura la investire cu bună credință și cu mâna pe Biblie că va respecta legile țării și Constituția României. Semnează dacă ești de acord”, se arată în textul petiției.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ