17.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovScenariul Roșu: De azi se închid școlile și creșele la Brașov

Scenariul Roșu: De azi se închid școlile și creșele la Brașov

l Cafenelele pot avea clienți doar pe terasă, iar restaurantele cu săli în interiorul clădirilor pot livra preparate doar la pachet
l Se suspendă activitatea cu publicul a cluburilor și discotecilor, ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi ale sălilor de jocuri de noroc

Municipiul Braşov a intrat oficial în „scenariul roşu” ca urmare a incidenţei cumulate a cazurilor de COVID-19, ce a depăşit pragul de 3 la 1000 de locuitori. Reunit ieri, la mai bine de 24 de ore de la momentul în care municipiul a trecut de acest prag, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, coordonat de prefectul Cătălin Văsii a decis, negru pe alb, că se vor aplica restricţii tipice scenariului roşu. Aceleaşi restricţii vor fi aplicate şi la Hărman, comună care, de asemenea, a intrat de ieri în scenariul roşu.

Restricții în baruri, restaurante, cafenele, teatre și piețe

Potrivit deciziei CJSU, de azi se suspendă activităţile didactice cu prezenţă fizică din toate unităţile de învăţământ din municipiul Braşov. De asemenea, ativitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor este interzisă, tot de azi. În schimb, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. În situația în care activitatea operatorilor economici este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective. Tot de azi, se suspendă activitatea cu publicul a cluburilor și discotecilor, ale cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi ale sălilor de jocuri de noroc. Se suspendă de asemenea, şi activitatea din piețele comerciale, cu excepția piețelor agroalimentare.

Creşele publice din Braşov sunt închise, de azi

Imediat după emiterea hotărârii de la nivelul Comitetului Judeţean de Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local de la nivelul municipiului Braşov a decis ca, pe lângă unităţile de învăţămâmt, şi creşele publice din oraş să îşi suspende activitatea „faţă în faţă”. De altfel, până acum două dintre cele opt creşe din municipiu aveau activitatea suspendată, ca urmare a cazurilor de COVID confirmate în rândul personalului angajat, iar o a treia, avea suspedată activitatea la nivelul unei grupe, din aceleaşi motive. Măsurile dictate ieri se vor aplica pe o perioadă de 14 zile, începând de azi.

Toți studenții de la Universitatea Transilvania învață online

Senatul Universității Transilvania din Brașov a decis ca începând de astăzi, 28 octombrie 2020, cursurile, seminarele și laboratoarele să se desfășoare exclusiv online, deocamdată până în data de 10 noiembrie. Decizia a fost luată de Senatul Universității la recomandarea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică, după ce municipiul Brașov a înregistrat o incidența de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Până acum, la Universitatea Transilvania din Brașov doar cursurile se desfășurau online, iar seminarele, laboratoarele și lucrările practice se desfășurau, fizic față în față.
Căminele universității vor rămâne deschise în această perioadă, cu recomandarea ca studenții să respecte măsurile impuse de autorități. Universitatea Transilvania din Brașov dispune de infrastructura necesară pentru desfășurarea în bune condiții a activităților didactice online. Platforma de e-learning a UniTBv permite accesul studenților și al cadrelor didactice în mod securizat și are numeroase funcții utile pentru diferite tipuri de activități.

190 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19

Ieri, au fost înregistrate în județul Brașov 190 de noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID 19.
Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
l În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 74.799 teste, dintre care 213 teste în data de 26.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
l 6.975 pacienți au fost declarați vindecați
l 349 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 29 la ATI.
l 1.462 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
l 883 persoane sunt în carantină la domiciliu
l 0 persoane în carantină instituționalizată
l 267 persoane au decedat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române