-5.9 C
Braşov
AcasăCititori(P) Un ghid complet despre elevatoarele auto și funcțiile lor

(P) Un ghid complet despre elevatoarele auto și funcțiile lor

Elevatoarele auto sunt utilaje grele, inventate cu aproape un secol în urmă, cu scopul de a ridica de la sol automobile în vederea reviziei și depanării. De la invenția primului automobil din lume și până la invenția primului elevator a existat o perioadă de câteva decenii în care mecanicii auto au trebuit să se descurce cu soluții alternative precum săparea unor gropi în podeaua atelierelor pentru a intra în ele, dedesubtul mașinilor, și a putea repara automobilele dintr-o poziție practică și confortabilă.

Dar tehnica ’’intrării în pământ’’ folosită la începutul secolului XX nu era cea mai comodă și sigură metodă de depanare a mașinilor și astfel, circumstanțele au cerut rapid o soluție mai eficientă. Peter Lunati a fost geniul creativ care în anul 1925 a venit cu ideea de a crea un utilaj care să ridice mașinile de la pământ cu un sistem în formă de șurub, care se rotea la 360 de grade, asemănător cu cel folosit pentru scaunele de frizer. Acesta a fost primul elevator auto creat vreodată, iar de la invenția sa și până la apariția unor mașinării mai complexe nu a fost decât o chestiune de timp.

Ce fel de elevatoare auto se folosesc la ora actuală în atelierele din întreaga lume?

Toate elevatoarele auto sunt create cu un singur scop, acela de a eleva mașinile de la sol. Dar în funcție de modul de activare și de structura pe care o au, ele se pot împărți în mai multe categorii. Astfel, există elevatoare auto electromecanice și electrohidraulice, iar în funcție de design, elevatoare auto de tip foarfecă, platformă, cu două coloane sau cu patru.

Cele mai performante și apreciate tipuri de elevatoare auto de la ora actuală se pot cumpăra în România direct online, din magazinul de specialitate eqp.ro. Pe lângă o gamă foarte variată de piese auto și echipamente destinate atelierelor și vulcanizărilor, de la eqp.ro poți cumpăra elevatoare auto de la producători celebri, la prețuri avantajoase.

Ce poți face cu ajutorul unui elevator auto performant?

Toate operațiile pe care le poți face cu ajutorul unui elevator auto țin de ridicarea automobilelor de la sol. Dar cu puțină imaginație realizezi instant că acest lucru este mai mult decât suficient pentru a profita la maxim de un astfel de utilaj.

Cei mai mulți mecanici auto își folosesc elevatoarele doar pentru a schimba anvelopele mașinilor clienților lor de la un sezon la altul. Dar în realitate, cu un elevator auto performant mai poți face următoarele lucruri:

• îl poți îngropa în podea

Dacă spațiul din atelierul tău auto este foarte limitat, poți investi într-un elevator pe care să-l îngropi în podea, astfel încât atunci când nu-l folosești, el să formeze cu aceasta o suprafață plană, care să nu incomodeze. Astfel de elevatoare sunt elevatoarele cu structură de tip foarfecă, care ocupă foarte puțin spațiu, și nu au elemente care să necesite o fixare perpendiculară pe pământ.

• îl poți folosi pentru stivuire

Dacă vrei un elevator care să te ajute să profiți la maxim de un loc de parcare, investește într-unul cu patru coloane și sisteme moderne de siguranță, cu ajutorul căruia poți ridica un automobil de la sol până la o înălțime optimă parcării încă unuia sub el. Astfel, nu numai că îți faci ordine în garaj, dar profiți la maxim de spațiul disponibil, parcând sus automobilul pe care îl folosești mai puțin.

• îl poți folosi pentru operații de reglare a direcției

Elevatoarele auto pentru direcție sunt în general tot elevatoare auto de tip foarfecă, dar cu o serie de funcții speciale care te ajută să îndeplinești mai simplu și mai rapid astfel de operații, de o finețe aparte. Aceste elevatoare sunt într-adevăr mai scumpe decât elevatoarele auto obișnuite, dar își amortizează rapid investiția dacă luăm în calcul faptul că un client are nevoie de un atelier dotat cu un astfel de elevator ori de câte ori și-a lovit mașina de un obstacol sau după o perioadă de câteva luni în care a condus pe drumuri cu gropi și denivelări.

Cât costă un elevator auto de primă clasă?

Prețul elevatoarelor auto diferă foarte mult de la model la model. Există elevatoare pe care le poți cumpăra cu un buget de aproximativ 5.000 de lei și elevatoare care sunt și de 10 ori mai scumpe. Dar cel mai bun criteriu de alegere al unui utilaj nu este prețul, ci pur și simplu modul în care vrei să-l folosești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE