24.1 C
Braşov
AcasăInternationalFranța intră din nou în lockdown începând de vineri

Franța intră din nou în lockdown începând de vineri

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat în această seara, că este extrem de necesar ca Franța să intre din nou în carantină, pentru ca sistemul sanitar să nu ajungă în colaps. Noile măsuri vor intra în vigoare chiar de vineri, 30 octombrie.
„Am decis că trebuie să reintrăm începând de vineri în izolarea care a stopat virusul. Măsura este valabilă pentru întreg teritoriul naţional. Avem nevoie de simțul responsabilității din partea tututor. Rămâneți acasă cât mai mult posibil, respectați regulile sanitare. Succesul împotriva epidemiei depinde de simțul civic al fiecăruia dintre noi” a transmis Macron într-o intervenție televizată.

- Advertisement -

Creșele, școlile și colegiile rămân deschise

Față de primul lockdown din primăvară vor exista unele schimbări, a arătat Macrone. Creșele, școlile, colegiile vor rămâne deschise „pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”. „Unele reguli se vor schimba. Copiii noștri nu pot fi privați de contactul cu sistemul școlar. Creșele, școlile, colegiile și liceele vor rămâne deschise, evident, prin respectarea unor protocoale de sănătate mai stricte”, a spus Macron. În schimb, Universitățile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura online.
Președintele Franței a indicat că frontierele externe vor rămâne închise „cu câteva excepții”. „Desigur, francezii din străinătate vor putea reveni acasă. Vor efectuate teste rapide. Niciun călător nu va putea intra pe pământul francez dacă nu suntem siguri că nu este purtătorul virusului”, a spus Macron.Se vor putea efectua în continuare vizite în centrele/casele de bătrâni. Cimitirele vor rămâne deschise. La fel ca în primăvara, francezii vor putea să meargă la consulatații medicale, să își facă cumpărăturile sau să iasă la aer.

Întâlnirile private și întrunirile publice sunt interzise

- Advertisement -

Nu vor fi permise întâlnirile în grupuri și vor fi interzise întrunirile cu public. Unitățile care asigură servicii publicului vor fi închise. Statul va acorda sprijin de până la 10.000 de euro pe lună companiilor care sunt închise administrativ. Șomajul parțial va fi reînnoit pentru angajați și angajatori.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ