5.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovFinanțarea promisă: Fonduri europene pentru cei 9,4 milioane de euro cheltuiți...

Finanțarea promisă: Fonduri europene pentru cei 9,4 milioane de euro cheltuiți la Brașov în criza COVID-19

l Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare pentru proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veștea, a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare pentru proiectul „Gestionarea crizei sanitare COVID-19 în județul Brașov”, finanţat în cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa prioritară 9 – Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19 prin prioritatea de investiții 9a, Obiectivul specific 9.1 – Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.
Lider de proiect, UAT Județul Brașov are ca parteneri Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov şi Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.
Valoarea totală a proiectului aprobat este de 45.533.446,93 lei (inclusiv TVA), respectiv 9.400.938,77 euro, distribuită astfel:
Județul Brașov – 116.176,00 lei (sumă alocată pentru informare și publicitate, management de proiect, audit financiar, conform ghidului solicitantului);
Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – 24.036.436,41 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente şi aparatură medicală, inclusiv pentru dotarea unităţii modulare de ATI);
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov – 8.415.484,09 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale);
Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov – 6.142.536,63 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură şi materiale medicale, precum și management de proiect);
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov – 2.165.079,16 lei (sumă destinată achiziţiei de materiale medicale);
Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – 4.657.734,64 lei (sumă destinată achiziţiei de echipamente, aparatură și materiale medicale).
Aşadar, fondurile substanţiale pe care administraţia judeţeană le-a alocat în cursul acestui an spitalelor braşovene aflate în prima linie a combaterii pandemiei vor fi recuperate în totalitate.
„Chiar de la începutul crizei sanitare, pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public la criza COVID-19 am decis că se impune de urgență dotarea corespunzătoare cu echipamente și materiale de strictă necesitate a spitalelor din subordinea noastră, astfel încât serviciile medicale să se poată desfăşura în condiții optime și de maximă securitate, pacienţii să aibă acces la cele mai bune şi mai sigure condiţii, iar normativele în vigoare să fie respectate. Mă bucur că avem posibilitatea să recuperăm din bani europeni alocările bugetare pe care le-am făcut pentru limitarea răspândirii virusului. Avem în lucru încă un proiect similar, deoarece să atragem cât mai multe fonduri eupopene pentru care suntem eligibili în cadrul POIM”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române