13.4 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Uleiuri esențiale pentru un păr sănătos

SFAT EXPRES: Uleiuri esențiale pentru un păr sănătos

Când spunem „uleiuri esențiale”, ne vine în minte, în primul rând, ideea de aromă plăcută, care bine-dispune, de terapie prin aromă și abia mai apoi, poate doar pentru cunoscători, ne gândim la proprietățile chimice foarte puternice ale acestora, care au beneficii pentru sănătate. Uleiurile esențiale au fost folosite din cele mai vechi timpuri, în medicina alternativă, estică și homeopată, datorită eficacității și riscului redus de reacții adverse. Un beneficiu vizibil pe care îi pot avea uleiurile din punct de vedere estetic este și cel asupra părului, căruia îi pot reda vigoarea, sănătatea și strălucrirea. Alese cu grijă, unele uleiuri esențiale sunt tot ce ai nevoie pentru îngrijirea naturală a părului – de la stimularea creșterii acestuia, până la redarea aspectului strălucitor. Iată câteva dintre uleiurile esențiale care pot contribui eficient la sănătatea părului tău.

- Advertisement -

Uleiul esențial de lavandă

Nu degeaba este cel mai cunoscut și cel mai vândut ulei esențial din lume. Uleiul de lavandă poate accelera creșterea părului, având proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care îmbunătățesc sănătatea scalpului.
Sugestie de utilizare: Amestecă 6-8 picături de ulei esențial de lavandă, în 3 linguri de ulei de purtător (măsline, avocado sau cocos) și aplică-l direct pe scalp. Lasă-l să acționeze cel puțin 10 minute înainte de spălare/șamponare. Uleiul esențial de lavandă poate fi aplicat de mai multe ori pe săptămână, pentru un tratament eficient.

Uleiul esențial de arbore de ceai

- Advertisement -

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene. Fiind foarte concentrat, nu trebuie niciodată aplicat nediluat, pe scalp. Acest ulei este foarte eficient în tratamentul anti-mătreață și în curățarea scalpului.
Sugestie de utilizare: Poți amesteca 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai în șampon sau balsam (100 ml) pentru spălare zilnică, dacă este cazul, sau se pot amesteca 3 picături ulei esențial în 2 linguri de ulei purtător, pentru aplicare pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de 15 minute, înainte de a-l spăla.

Uleiul esențial de mentă

Uleiul de mentă poate provoca o senzație de răcire, frig și furnicături, deoarece accelerează circulația sângelui în zona în care este aplicat. Acest lucru stimulează creșterea părului.
Sugestie de utilizare: Amestecă 2 picături de ulei esențial de mentă cu uleiul gras, la alegere. Masează amestecul pe scalp și lasă-l să acționeze 5 minute, înainte de șamponare.

Uleiul esențial de cedru

Uleiul esențial de cedru și-a dovedit eficacitatea în tratamenul pentru reducerea căderii părului. Acesta echilibrează glandele producătoare de ulei la nivelul scalpului și are proprietăți antifungice și antibacteriene, care pot trata diferite afecțiuni, inclusiv mătreața.
Sugestie de utilizare: Puteți amesteca câte două picături de cedru, lavandă și rozmarin în 2-3 linguri de ulei gras, la alegere și îl puteți aplica la baza firului de păr, lăsând să acționeze câteva minute. Amestecul poate da rezultate inclusiv în cazul alopeciei, în stadiu incipient.

Uleiul esențial de rozmarin

Dacă dorești să fortifici firul de păr, stimulându-i, în același timp, și creșterea, cel mai indicat este uleiul esențial de rozmarin.
Sugestie de utilizare: Amestecă 3 picături de ulei esențial de rozmarin cu ulei de măsline și aplică-l pe scalp, timp de 10-15 minute. Adoptă acest ritual în rutina de îngrijire a părului, de două ori pe săptămână, și bucură-te de rezultatele.

Uleiul esențial de lămâie

Mătreața poate fi o afecțiune obișnuită, iar un scalp sănătos, curat, este un aspect important al sănătății părului. Uleiul de lămâie este un tratament eficient pentru mătreață, pe care o poate reduce semnificativ chiar în decurs de o săptămână, dacă este folosit zilnic, pe o scurtă perioadă de timp.
Sugestie de utilizare: Amestecați zilnic, într-un șampon sau balsam, 2-3 picături de ulei esențial de lămâie și masați foarte bine scalpul, apoi clătiți.

Uleiul esențial de cimbru

Cimbrul este unul dintre uleiurile esențiale deosebit de puternice și este necesară utilizarea lui în cantități foarte mici. Acesta poate ajuta la creșterea părului, atât prin stimularea scalpului, cât și prin prevenirea activă a căderii părului. Și-a dovedit eficiența și în tratarea alopeciei.
Sugestie de utilizare: Pune doar 2 picături de ulei de cimbru în 2 linguri de ulei gras, înainte de a-l aplica pe scalp. Lasă-l să acționeze aproximativ 10 minute, apoi spală-l.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina