4.6 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Sos de ceapă

Ingrediente: 3 kg. ceapă, 2 kg. ardei gras sau gogoşari, 1/2 ulei, cimbru, piper, foi de dafin, sucul de la 6 kg roşii, 3 linguri sare, 8 linguri zahăr
Mod de preparare: Se dă ceapa prin maşina de tocat, apoi ardeii (gogoşarii) care au fost spălaţi şi curăţaţi. Se pune la foc uleiul, când este încins se pune ceapa, iar când aceasta devine sticloasă se adaugă ardeii şi apoi sucul de roşii, un praf de cimbru, sarea, piperul şi foile de dafin, 2-3 bucăţi. Totul se fierbe o oră la foc mic, rezultând un sos cu grosimea de zacuscă. Se pune fierbinte în borcane, se leagă cu celofan şi se pun repede sub pături să se răcească lent, pâna a doua zi. Se obţin 4-5 borcane de 800 gr. Mod de servire Se serveşte ca aperitiv.

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 27 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE