29 C
Braşov
AcasăStiri Brasov11.000 de elevi din județul Brașov învață azi numai online

11.000 de elevi din județul Brașov învață azi numai online

Autor: Mihaela PARGHEL

- Advertisement -

l Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă decide azi dacă şi cele aproape 100 unităţi de învăţământ din municipiu trec în „scenariul roşu”

În prezent, conform datelor centralizate de serviciul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brașov, 41 de unități școlare preuniversitare și 11.387 de elevi din întreg judeţul Braşov se află în scenariul roșu, ceea ce presupune suspendarea activităților cu prezență fizică și trecerea acestora exclusiv în on-line.

10% din unităţile de învăţământ din judeţ sunt în „scenariul roşu”

- Advertisement -

Cele 41 de unități școlare în „scenariul roşu” reprezintă 10,15% din totalul unităților școlare preuniversitare din județul Brașov, în care își desfășoară activitatea 13,31% din totalul elevilor și 12,22% din totalul cadrelor didactice. Este vorba, pe lângă unităţile de învăţământ din municipiul Braşov care au avut peste 3 cazuri confirmate de infecţie, şi de şcolile şi grădiniţele din cele opt localităţi intrate încă de la sfârşitul săptămânii trecute în „scenariul roşu”, pentru o perioadă de 14 zile: Șinca Nouă, Sânpetru, Ghimbav, Părău, Cristian, Prejmer, Victoria și Dumbrăvița. În rest, în judeţul Braşov, 142 de unități școlare, reprezentând un procent de 35,15,îşi desfăşoară activitatea în scenariul galben, hibrid, iar 221 de unități școlare, reprezentând un procent de 54,7, în scenariul verde care presupune prezența tuturor elevilor și a cadrelor didactice în unitate.

CJSU decide azi cum va fi şcoala în municipiul Braşov

În contextul în care ieri rata de incidenţă a infecţiilor cu SARS-CoV-2 a depăşit în municipiul Braşov 3 la 1000 de locuitori, astăzi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua o decizie oficială în ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor în unităţile de învăţământ din oraş. „Conform ultimelor date furnizate de Direcția de Sănătate Publică a județului Brașov, comunicate și prin serviciul RO-ALERT, în municipiul Brașov, incidența cumulativă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2 a depășit astăzi valoarea de trei la mia de locuitori. În conformitate cu ordinul comun al MEC și al MS  5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, toate unitățile școlare de pe raza municipiului urmează să intre în scenariul roșu“, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur. Acesta a precizat însă că la fel ca ieri, și astăzi, până la întrunirea CJSU, cursurile în școlile din Brașov se desfășoară normal, ca și până acum. În municipiul Brașov funcționează 102 unități școlare preuniversitare de stat și particulare acreditate sau autorizate reprezentând peste un sfert din totalul unităților școlare din județ în care își desfășoară activitatea peste 40% din elevii și cadrele didactice brașovene.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE