-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPrimarul reales al comunei Buneşti îşi pierde mandatul, în urma unei decizii...

Primarul reales al comunei Buneşti îşi pierde mandatul, în urma unei decizii definitive a ÎCCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv pe 21 octombrie recursul intentat de primarul comunei Bunești, Mircea Pălășan, împotriva unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) din 1 Martie 2017, potrivit unui comunicat comun al USR PLUS și FDGR.

Potrivit prevederilor Codului Administrativ, mandatul primarului va înceta și trebuie organizate noi alegeri pentru funcția de primar ca urmare a sentineți definitive a Curții Supreme.

Mircea Pălășan a fost susținut de Partidului Național Liberal (PNL) și reales la alegerile locale din 27 Septembrie 2020 în ciuda deciziei ANI și a respingerilor succesive ale contestațiilor formulate de Pălășan în instanță, pe fond și în apel.

Potrivit comunicatului ANI din martie 2017, Pălășan a fost găsit în conflict de interese administrativ în timpul mandatului de primar 2012-2016, în trei cauze separate, două dintre ele implicând fonduri ale Uniunii Europene. El a întocmit și semnat proiectele a două hotărâri ale Consiliului Local Bunești cu privire la realizarea, respectiv aprobarea PUZ pentru imobilul proprietatea sa. În plus, primarul a semnat avizul favorabil și avizele de oportunitate cu privire la elaborarea PUZ pentru același imobil, documente în baza cărora a fost eliberat certificatul de urbanism de către Consiliul Județean Brașov. Ulterior, aceste documente au stat la baza eliberării autorizației de construire a unei pensiuni agroturistice cu finanțare din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurară (FEADR).

In cea de-a treia cauză, Mircea Pălășan a întocmit și semnat proiectul hotărârii Consiliului Local privind atribuirea directă a pășunilor comunale pe o durată de 10 ani, în favoarea sa personal și a fiicei sale, printre alții. În urma acestei atribuiri, Mircea Pălășan și fiica sa au încasat subvenții pentru agricultură prin intermediul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE