4.1 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașovul e la granița „roşie”

Brașovul e la granița „roşie”

l Rata de infectare în municipiul Braşov a sărit ieri la 2,99 de cazuri de îmbolnăviri la mia de locuitori, față de 2,92, cât a fost cu o zi înainte
l Depășirea incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori ar aduce măsuri mai stricte în oraş, pentru a limita răspândirea infectărilor

Incidenţa cazurilor de COVD-19 creşte în judeţul Braşov, în ciuda faptului că s-au făcut mai puţine testări zilnice peste weekend. La Brașov au fost înregistrate ieri 97 de noi cazuri de COVID 19. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 63 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Media ratei de infectare, pe ultimele 14 zile în judeţul Braşov a ajuns la 2,34 la mia de locuitori, după ce, cu o zi înainte era de 2,24. Dacă încă de joi, mai multe localităţi din judeţ au intrat sub „scenariul roşu”, acum şi municipiul Braşov se află la un pas de limita ratei de infectare pentru scenariul Roșu, de 3 la 1000. Asta ar aduce măsuri mai stricte în oraş, pentru a asigura o reducere a numărului de cazuri noi de COVID-19. Menționăm că trecrea pragului 3 ca rată de infectare nu înseamnă intrarea în stare de urgență,

Cinci localităţi aveau ieri peste 3 cazuri la mia de locuitori

Cinci localităţi din judeţul Braşov aveau ieri o incidenţă a infecţiilor cu virusul SARS-COoV-2 de peste 3 la mia de locuitori. Este vorba despre Sânpetru, care a coborât ieri la 4,15 cazuri la 1.000 de locuitori, de la 4,9 cât avea cu o zi înainte, Părău – 3,9, Șinca Nouă – 3,56, Ghimbav – 3,16 și Cristian – 3,10. Cifrele sunt în ușoară scădere față de ultimele două zile, probabil și pe fondul unui număr mai mic de teste procesate, peste weekend. Aceste cinci localităţi şi alte trei, respectiv Prejmer, Victoria şi Dumbrăviţa au fost introduse în „scenariul roşu”, încă de joi, în urma unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi aici, comitetele locale trebuie să se asigure că pentru următoarele 14 zile se aplică toate măsurile de reducere a riscului de noi infecţii. Printre aceste măsuri se află suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, purtarea obligatorie a măşti în toate spaţiile publice închise şi deschise, suspendarea oricăror evenimente publice şi interzicerea grupurilor mai mari de şase persoane, în spaţiile publice.

Municipiul Braşov, 2,99 de cazuri de COVID la mia de locuitori

Dacă peste weekend, în localităţile aflate în „scenariul roşu” dar şi în majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ s-a observat o scădere a incidenţei COVID-19, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre municipiul Braşov. Aici incidența cazurilor a ajuns în prag de „scenariu roșu” fiind ieri de 2,99 la 1000 de locuitori, față de 2,92 cât a fost cu o zi înainte. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat deja în calcul posibilitatea introducerii unor măsuri mai stricte de protecţie. Deja masca este obligatorie în municipiul Braşov, în toate spaţiile publice închise şi deschise, iar unităţile de învăţământ unde au fost înregistrate mai mult de trei cazuri e COVID-19 şi-au trecut cursurile exclsuiv online. În cazul în care se va ajunge la „scenariul roşu” şi în municipiul Braşov, sălile de spectacol şi cinematografele se vor închide, instituţiile de cultură îşi vor suspenda activitatea, toate unităţile de învăţământ îţi vor ţine cursurile doar online şi toate activităţile sportive şi recreative unde se adună grupuri mai mari de şase persoane vor fi şi ele suspendate. La acestea se adaugă şi restricţionarea activităţii în interior a restaurantelor şi cafenelelor, care vor fi obligate să îşi vândă produsele, doar „la pachet”. 

Încă două școli din Brașov trec la cursurile online

Şcoala gimnazială nr. 11 Braşov, în „scenariu roşu” pentru 14 zile.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat la sfârşitul săptămânii trecute hotărârea prin care Școala Gimnazială nr.11 „Ștefan Octavian Iosif” din municipiul Brașov va funcționa în „scenariul roșu” pentru o perioadă de 14 zile. Perioada de suspendare a activităților didactice față în față cu elevii a început de vineri 23 octombrie. Măsura a fost luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cazurilor de COVID-19 confirmate la această unitate de învăţământ din municipiul Braşov. După confirmarea a 3 cazuri de infectare cu coronavirus, și Colegiul Național „Andrei Șaguna” începe săptămâna în scenariul Roșu, pentru 14 zile.
Reamintim că, mai multe
şcoli din judeţul Braşov au intrat, la sfârşitul acestei săptămâni în scenariul roşu, pentru următoarele 14 zile. Este vorba despre unităţile de învăţământ din  Șinca Nouă, Sânpetru, Ghimbav, Părău, Cristian, Prejmer, Victoria și Dumbrăvița, localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele două săptămâni, depăşeşte pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

16 decese în patru zile

345 pacienți erau ieri internați în spitale, dintre care 29 la ATI, cifra care confirmă că toate paturile ATI sunt ocupate. Pe de altă parte, au fost înregistrate 16 noi decese DE la ultima raportare.
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, ieri situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezenta astfel:
► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 74.220 teste, dintre care 677 teste în data de 24.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
■ 6.769 pacienți au fost declarați vindecați
■ 345 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 29 la ATI.
■ 1.291 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 969 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 267 persoane au decedat, cu 16 mai mult decât acum patru zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române