6.3 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTrend ascendent: Rata de infectare cu COVID la Brașov este 2,78

Trend ascendent: Rata de infectare cu COVID la Brașov este 2,78

l Două localități din județ au depășit ieri pragul de 4 îmbolnăviri la mia de locuitori, iar alte șase localități au rata de infectare peste 3

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori în județul Brașov a fost ieri de 2.23 Rata de incidență cu îmbolnăviri COVID la mia de locuitori s-a schimbat în rău în municipiul Brașov, iar ieri a crescut la 2.78. Şinca Nouă şi Sânpetru sunt cele două localități din județul Brașov care au avut ieri rata de infectare cea mai mare, DE peste 4. În schimb, Victoria, oraș care a stat zile bune în fruntea localităților cu cea mai mare incidență la COVID, a coborât ieri la 3,03. Alte cinci localităţi au o incidenţă care trece de 3 cazuri la 1000 de locuitori: Ghimbav – 3,58, Părău – 3,46, Cristian – 3,10, Prejmer – 3,07 și Dumbrăviţa – 3,03.
Numărul de noi cazuri de COVID, raportate ieri în județul Brașov a fost 137, din care 40 sunt retestări cu rezultat pozitiv ale unor pacienți deja confirmați cu coronavirus. România a înregistrat ieri 4902 cazuri noi de Covid și 98 de decese, survenite în ultimele 24 de ore, fiind cel mai sumbru record de la începutul pandemiei. La Terapie Intensivă erau ieri internați 778 de pacienți.

Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, spune ca sunt tot mai mulți pacienți care au nevoie de îngrijiri. La Brașov, spine medicul, locurile din spital sunt ocupate și se fac liste de așteptare. „Pe măsură ce se eliberează câte un loc, mai aducem pacienți. Sunt liste de așteptare, sunt forme grave, pacienți care au nevoie de oxigen. Pe lângă pacienții gravi, vin foarte mulți cu simptome minore. Când pacienții cu simptome ușoare vor fi direcționați către medicii de familie și vor fi supravegheați de ei acasă, va fi mult mai ușor pentru noi. În momentul de față cred că încă mai depinde de noi să oprim aceasta nebunie. Sper ca prin mobilizarea generală, prin controale și măsuri mai ferme, să reușim. E un bulgăre care deja e mare. E nevoie să avem restricții noi. Trebuie să fim mai fermi în ceea ce privește respectarea regulilor. Acele nunți, acele manifestări, toate acele pelerinaje, mi se par absolut periculoase pentru toată lumea pentru că ne expun inutil. Iar cei care merg în aceste pelerinaje sunt oameni în vârstă, chiar cei vulnerabili”, a avertizat Andreea Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române