-5.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovA treia ediție: Festivalul de Benzi Desenate Istorice revine la Braşov

A treia ediție: Festivalul de Benzi Desenate Istorice revine la Braşov

l Până pe 4 decembrie 2020, Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov strânge candidaturi de la artişti din toată ţara pentru expoziţia outdoor organizată în Piaţa Sfatului

Festivalul de Benzi Desenate Istorice revine la Braşov, iar până pe 4 decembrie 2020, Festivalul strânge candidaturi de la artişti din toată ţara pentru expoziţia outdoor organizată în Piaţa Sfatulu. Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov este singurul festival BD cu tematică istorică din România. Produs de Asociaţia Forums alături de Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, având partener principal Asociaţia PostModernism Museum, proiectul a fost lansat în anul 2018 ca un Salon BD menit să susţină dezvoltarea benzii desenate cu tematică istorică din România, apelând la cea mai puternică temă istorică a anului: Centenarul României. Ediţia 2019 a făcut trecerea de la un Salon BD la un Festival BD, iar tematica aleasă a fost „Europa 100”. Şase câştigători vor primi premii în valoare de 1.000 lei fiecare.

Benzile desenate istorice premiate vor fi publicate în revista HISTORIA

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov 2020 se va desfăşura între 18 şi 20 decembrie 2020 în trei spaţii reprezentative din Braşov: Piaţa Sfatului, Casa Sfatului şi Parcul Eroilor. Ediția din acest an îşi propune un demers cultural inovator, păstrând ambiţia de a transforma istoria Lumii în tematică de BD. Pentru ediţia 2020, afişul festivalului va fi realizat de Alexandra Goldillo, artist premiat la ediţia 2019.
Artişti BD, ilustratori şi graficieni din România sunt invitaţi să trimită aplicaţii de înscriere pentru expunere în cadrul expoziţiei outdoor organizată în cadrul Festivalului, însoţită de apariţie în catalogul online al proiectului şi promovarea în cadrul evenimentelor de profil ale acestuia, dar şi de premiile oferite. Benzile desenate istorice premiate vor fi publicate în revista HISTORIA, începând cu luna decembrie 2020! Aplicaţia trebuie trimisă exclusiv în format electronic pe adresa salonbdbrasov@gmail.com până la data de 4 decembrie 2020 (inclusiv) şi constă în:
l Lucrarea, având subiect inspirat din tematica ,,Eroii care fac Istorie”, va avea format A3 – (copie) planşă/e, rezoluţie de minim 300 dpi pentru a fi printată pe format A2). Subiectul ales poate fi abordat într-o lucrare care să conţină două până la opt planşe;
l Scrisoare justificativă care să conţină: informaţii suplimentare despre lucrare (motivul alegerii subiectului, informaţii istorice inedite, surse documentare folosite, dacă lucrarea a mai fost sau nu publicată sau dacă face parte dintr-o lucrarea publicată anterior/ în curs de publicare);
l Scurtă biografie profesională (studii, expoziţii, link-uri către/imagini pentru lucrările proprii etc.)

Criterii de selecţie

Criteriile de selecţie sunt: 1. calitatea graficii (stil grafic ales, execuţie, originalitate); 2. calitatea scenariului (cea mai buna adaptare a subiectului istoric); 3. calitatea benzii desenate – lucrarea finală (grafică, compoziţie, scenariu).
Toţi participanţii la selecţie sunt de acord ca lucrările trimise în format electronic să poată fi folosite ca imagini în comunicarea Festivalului. Trimiterea dosarului de aplicaţie reprezintă acceptul fiecăruia privind utilizarea vizuală a imaginilor lucrării proprii de către Festivalul de Benzi Desenate Istorice Braşov, cu menţionarea autorului şi titlului.
Până pe 7 decembrie 2020, organizatorii Festivalului vor selecta lucrările pentru organizarea expoziţiei, realizarea catalogului online şi portofoliul de lucrări pentru revista HISTORIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE