-1.4 C
Braşov
AcasăSportSezon nou, reguli noi: Liga 4 Brașov începe cu noi reguli

Sezon nou, reguli noi: Liga 4 Brașov începe cu noi reguli

Autor: Adi MARICA

l Campionatul Ligii a 4-a Brașov începe astăzi cu doar cinci echipe la start
l Din acest sezon, echipele nu mai sunt obligate să joace cu doi jucători U 21, acestea putând folosi doar cu un singur jucător under
l Echipele pot face cinci schimbări pe parcursul jocurilor

După 7 luni de pauză, fotbalul mic se reia la Brașov. Din cauza pandemiei de coronovirus, doar cinci echipe s-au înscris în noul sezon al Ligii a 4-a Brașov, asumându-și protocolul medical pentru competițiile sportive impus de către Guvern cu teste obligatorii la două săptămâni. Cele cinci echipe sunt repartizate în grupa I, unde vor juca fiecare cu fiecare de câte două ori, astfel că fiecare echipă va juca 16 meciuri. În cazul în care în primăvară vot putea juca și celelalte echipe, acestea vor fi repartizate în grupa a 2-a, iar câștigătoarea aceste grupe va intra în play-off-ul pentru desemnarea campioanei Brașovului alături de cele 5 echipe din grupa 1. În acest an, în grupa 1 se vor juca 8 etape (21 octombrie – 18 noiembrie), iar celelalte runde sunt programate în primăvara (13 martie 1 mai 2021).

Sezon nou, reguli noi

Din acest sezon, echipele participante nu vor mai avea obligația de juca cu doi jucători sub 21 de ani, iar antrenorii pot face cinci schimbări pe parcursul celor 90 de minute.

Stere: „Nu este în regulă“

Decizia de a se renunța la regula celor doi jucători sub 21 de ani a stârnit nemulțumirea lui Mihai Stere, antrenorul lui Olimpic Zărnești. Acesta are și argumentul că în această perioadă juniorii nu au competiții unde să joace. „Obiectivul nostru este să promovăm în Liga a 3-a, nu doar să câștigăm campionatul județean. În condițiile în care nu sunt competiții la juniori, nu este în regulă să impui obligativitatea să joci doar cu un singur jucător U21. Nu este în regulă! Noi vom respecta regula cu underi pentru că doar așa vom putea da o șansă tinerilor jucători să joace“, a spus Stere. Se pare că regula cu un singur jucător sub 21 de ani a fost susținută de oficialii echipelor ACS Steagu Roșu Brașov și ACSM Codlea și votată în cadrul Comitetului de Urgență al AJF Brașov. „Am cerut să jucăm doar cu un singur under pentru a nu expune copiii în această perioadă critică prin care trecem cu toții“, a spus Ionuț Necula, președintele lui ACSM Codlea, reprezentantul cluburilor de la Liga a 4-a în Comitetul Executiv al AJF Brașov.
Referitor la meciul de debut de la Tărlungeni cu Colțea Brașov, Stere a precizat că „meciul ni-l putem face noi ușor, dacă jucătorii vor respecta ce am lucrat la antrenamente. Țin să-i felicit pe cei de la Colțea că a înscris echipa în liga a 4-a cu mulți jucători din grupele 2003 și 2004 care nu aveau competiție“, a spus Stere.

Colțea cu juniorii

Cei de la Colțea mizează în acest sezon doar pe jucători tineri, 2003 și 2004, iar echipa este pregătită de Cătălin Suciu.
„Liga 4 este un pas înainte pentru acesta grupă de juniori, majoritatea jucatorilor fiind născuți în anul 2004. Vrem sa facem trecerea către fotbalul jucat la nivel de seniori, fotbal care e diferit de cel de la nivelul junioratului. Avem încredere că din punct de vedere sportiv, este un moment care ne va ajuta sa progresăm din punct de vedere al experienței fotbalistice“, a declarat antrenorul lui Colțea.

Codlea în frunte cu Ursu

Cei de la ACSM Codlea au reușit în această toamnă să dea o lovitură prin aducerea lui Ciprian Ursu ca antrenor. După ce a antrenat cu succes la Precizia Săcele, Ursu are în față o nouă provocare. „Vrem să câștigăm cât mai multe meciuri, Personal, obiectivul meu este să fim cei mai buni!“, a spus Ursu, cel care este legitimat și ca jucător! „Dacă va fi nevoie voi intra și pe teren“, spune Ciprian Ursu.
Cei de la ACS Steagu Roșu Brașov încep noul sezon al Ligii a 4-a tot cu antrenorul Ionuț Mitroi la timonă. „Avem un lot schmbat radical față de sezonul trecut. Avem câțiva jucători cu experiență ca Donose, Gerotă sau Stanciu, dar și câțiva jucători tineri talentați. Noi sperăm să terminăm cât mai sus în campionat“, a spus Ionuț Mitroi.

Programul etapei 1

Astăzi, ora 16.00
Colțea Brașov – Olimpic Zărnești, stadion Tărlungeni (sintetic). Arbitri: Robert Ciorbea- Marian Șerban, Emanuel Militaru. Observator: Mihai Băcescu.
ACSM Codlea – ACS Steagu Roșu Brașov. Arbitri: Andrei Urs – Mirel Pepine, George Mitarcă. Observator: Alexandru Gherghe.
Precizia Săcele stă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE