14.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovSânpetru și Victoria, rată de infectare cu coronavirus peste 4 la...

Sânpetru și Victoria, rată de infectare cu coronavirus peste 4 la mia de locuitori

l Doar 57 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID s-au înregistrat în județ, și niciun deces de luni până ieri

- Advertisement -

COVID 19 a lasat ieri o pauză de regrupare la Brașov. Doar 57 de cazuri noi de îmbolnăvire s-au înregistrat în județ, și niciun deces de luni până ieri. Rata de infectare cumulată cu COVID 19 în ultimele 14 zile, la nivelul județului Brașov, raportată ieri, este 2,09 cazuri la 1.000 de locuitori. Două localități, Sânpetru și Victoria, rămân însă cu incidența peste 4 cazuri la mia de locuitori, iar alte patru localități au rata de infectare peste 3. În alte 9 localități brașovene, printre care și municipiul Brașov, rata este de peste 2 cazuri la 1.000 de locuitori.

338 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 27 la ATI

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 70.290 teste, dintre care 185 teste în data de 19.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
■ 6.124 pacienți au fost declarați vindecați
■ 338 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 27 la ATI
■ 1.024 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1.084 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 247 persoane au decedat.

320 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

- Advertisement -

Sub autoritatea Instituției Prefectului Județului Brașov, au fost desfășurate și la început de săptămână noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în mijloacele de transport în comun situate pe raza județului Brașov, în scopul de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. La acțiuni au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de jandarmi și polițiști locali.Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat 140 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă,
Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.200 de persoane, au verificat aproximativ 170 mijloace de transport persoane și peste 320 de alte autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni pentru fapte de natură economică, valoarea totală a acestora fiind de 13.500 lei.
De asemenea, polițiștii au efectuat aproximativ 2.350 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 28 de persoane, au verificat 7 mijloace de transport persoane și 50 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 28 sancțiuni contravenționale. Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au legitimat 56 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina