10.3 C
Braşov
AcasăNationalCine a trădat? Pentru că s-a defecat pe Justiție, Iordache va avea...

Cine a trădat? Pentru că s-a defecat pe Justiție, Iordache va avea un salariu de 12.000 de lei pe viață

l Florin Iordache, propunerea PSD ca președinte al Consiliului Legislativ a obținut 185 de voturi, față de doar 41 de voturi obținute de contracandidatul său, Augustin Zegrean, propunerea PNL

Florin Iordache, susținut de PSD, este noul președinte al Consiliului Legislativ. Acesta a obținut 185 de voturi în Parlament, față de doar 41 de voturi obținute de contracandidatul său, Augustin Zegrean, propunerea PNL. Funcția cu care a fost recompensat omul lui Dragnea, groparul Justiției, este pe viață. Sau pentru cât ,,vrea mușchii“ lui. Dragoș Iliescu, fostul președinte, care s-a retras de bună voie la 77 de ani, s-a aflat la conducerea Consiliului Legislativ vreme de 19 ani, din 2001. 

Mandat și leafă pe viață

Potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ, mandatul președintelui este pe viață. Acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție. Șeful Consiliului Legislativ este remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună, pe viață. Tot ieri, parlamentarii l-au votat pe senatorul USR, George Dircă, președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare, din cadrul Consiliului Legislativ.
Potrivit Constituției, Consiliul Legislativ este organ consultativ de specialitate al Parlamentului, care avizează proiectele de acte normative în vederea sistematizării, unificării şi coordonării întregii legislaţii. El ţine evidenţa oficială a legislaţiei României. Printre cele mai importante atribuții ale acestui organism se numără analizarea și avizarea proiectelor și propunerilor de legi, ordonanțe și hotărâri cu caracter normativ ale Guvernului, dar și a amendamentelor supuse dezbaterii comisiilor din Parlament și proiectele de legi sau propunerile legislative primite de comisii după adoptarea lor de către una dintre camerele Parlamentului. De asemenea, elaborează unele proiecte de coduri ori de alte legi de complexitate deosebită. În prezent, legea nu prevede o limită a mandatului președintelui Consiliului Legislativ și nici o procedură de revocare a acestuia din funcție. Cu alte cuvinte, funcția și lefurile uriașe aferente sunt pe viață.

Cu cine au votat liberalii?

Ieri, au fost depuse 3 candidaturi pentru șefia Consiliului Legislativ. Cei trei candidați care au încearcat să obțină funcția au fost deputatul PSD, Florin Iordache, fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, și Ionuț Duli Mazâlu, actualul secretar al Consiliului Legislativ. Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a anunțat în plenul Parlamentului că PNL îl sprijină pe Augustin Zegrean.
„Grupul PNL îl susține pentru șefia Consiliului Legislativ pe fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, care a ținut o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător nu poate să cadă niciun fel de umbră”, a declarat Roman. Cum Augustin Zegrean a primit doar 41 de voturi, rămâne deschisă o întrebare, votul fiind secret: cu cine au votat liberalii, care au peste 100 de voturi în Parlament?

Iordache, groparul Justiției

De numele lui Florin Iordache se leagă controversata Ordonanță de Urgență 13 din iarna lui 2017, care a scos în stradă sute de mii de oameni, și prin care se modifica Codul penal și Codul de procedură penală. Deputatul Florin Iordache a fost un personaj important și în „Marțea neagră” din 2013, când a coordonat acțiunea din Parlament pentru modificarea legii amnistiei și grațierii și modificări la Codul Penal. Florin Iordache este artizanul care a făcut să fie declarate neconstituționale, de către CCR, protocoalele SRI-Parchet. Consecința a fost anularea probelor obținute de procurori cu ajutorul interceptărilor făcute de SRI și eliberarea unor personaje celebre și rejudecarea marilor prpcese de corupție. Contestația la CCR a fost făcută de Florin Iordache în ziua în care, fix pentru o zi și în acest scop, Liviu Dragnea, fost președinte al PSD și al Camerei Deputaților, acum în închisoare, i-a delegat pentru atribuțiile de șef al Camerei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române