14.9 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPregătiri pentru prima ninsoare: 86 de utilaje vor face deszăpezirea Brașovului

Pregătiri pentru prima ninsoare: 86 de utilaje vor face deszăpezirea Brașovului

l Primăria Braşov a achiziționat 2.000 de tone de material antiderapant

- Advertisement -

Primăria Braşov a achiziționat 2.000 de tone de material antiderapant, pe care operatorul de deszăpezire l-a depozitat în cele două centre din municipiul Brașov.

Din 15 noiembrie, utilajele trebui să fie operaționale

Conform contractului intrat în vigoare în 15 decembrie 2019, operatorul de deszăpezire, Comprest SA, are obligația ca începând din data de 15 noiembrie să aibă utilajele pregătite pentru intervenție. În cazul în care este necesară intervenția înainte de această dată, operatorul va interveni, la comanda primăriei, utilajele fiind deja pregătite. „Pentru deszăpezirea din sezonul 2020-2021 avem pregătite 86 de autospeciale și utilaje, situate în locațiile de pe strada Carierei și Zizinului, unde avem și depozitele de sare. Dintre cele 86 de autovehicule, 31 sunt autobasculante de mare capacitate cu tracțiune 8×6, 6×6 și 4×4, 15 sunt unimog-uri dotate cu răspânditor de material antiderapant și lamă. Mai avem 26 de tractoare de mică și mare capacitate, de asemeni dotate cu împrăștietoare și cu lamă, și diverse alte utilaje multifuncționale, pentru încărcat sarea, pentru acces în locații înguste etc. În depozite avem aproximativ 2.000 t de sare. Trebuie să fac precizarea că nu este sare simplă, este sare cu inhibitori de coroziune, pentru a proteja mediul și mașinile participante la trafic. Din 15 noiembrie se va intra în comandamentul de deszăpezire, astfel încât să putem acționa imediat ce timpul va cere acest lucru. Subliniez că atunci când se efectuează deszăpezirea, în prima fază se intervine pe principalele străzi și artere, unde se află scoli, grădinițe, stații de autobuz, instituții de stat etc, astfel încât să nu se paralizeze circulația, în următoarea etapă se intră pe străzile secundare, iar în ultima etapă se intră pe străduțele din cartiere“, a declarat Mihai Ion, director producție Comprest SA.

Deszăpezirea va fi asigurată din cele 3 centre

Ca și anul trecut, pentru reducerea timpului de intervenție și creșterea eficienței, activitatea de deszăpezire va fi asigurată din cele 3 centre, unde vor exista utilaje și depozite de material antiderapant, respectiv pe str. Carierei, str. Zizinului și Poiana Brașov. Activitatea de deszăpezire va fi asigurată, conform contractului, cu 86 de utilaje, dintre care 31 de utilaje de mari dimensiuni cu lamă și răspânditor, 15 unimoguri cu lamă și răspânditor; două tractoare cu lamă și răspânditor, 24 de tractorașe cu lamă și răspânditor şi 14 utilaje de încărcare sub formă de încărcătoare frontale, buldoexcavatoare și buldozere.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina