19.7 C
Braşov
AcasăComunicateCinema Modern revine pe scena Brașovului cu decoruri Kronospan

Cinema Modern revine pe scena Brașovului cu decoruri Kronospan

Brașovenii se vor bucura de redarea în circuitul cultural al orașului a fostului Cinematograf Modern, într-un demers susținut de a resuscita vechi clădiri de patrimoniu, dar și de a dinamiza peisajul educativ și cultural local.
Redarea acestei clădiri ca obiectiv în circuitul public a presupus refacerea integrală a finisajelor interioare și exterioare, precum și compartimentarea spațiului, așa încât acesta să poată găzdui evenimente diverse – proiecții de film, întâlniri publice și spectacole de teatru pentru copii.

În acest sens, compania Kronospan, lider mondial în producția de plăci pe bază de lemn, a furnizat o parte din materialele necesare creării unui spațiu modern, modular și adaptabil cât mai multor tipuri de activități. Cu o experiență internațională de peste 120 de ani în producția de plăci din lemn și 20 de ani de prezență în România, Kronospan a onorat cu mândrie acest proiect de reabilitare a unui simbol din istoria recentă a Brașovului.
Pentru ca proiectul să se integreze cât mai bine în cadrul de amplasare (cartier de locuințe) și să răspundă destinației mixte care i-a fost atribuită, dar și pentru a asigura o durată de viață cât mai lungă noii fațade, Kronospan a furnizat plăci de compact exterior (decor cupru), ideale pentru acest tip de intervenție.  
 
Provocarea acestui tip de amenajare cu destinație publică nu stă doar în alegerea materialelor, ci și în corelarea lor cu tendințele și exigențele în materie de siguranță, durabilitate și design ușor de integrat. De aceea, echipele mixte de constructori și designeri au ales din gama Kronospan plăci HPL exterior – laminate la înaltă presiune și temperaturi ridicate, recomandate pentru rezistența lor foarte crescută la intemperii.
În perspectivă, noul centru cultural va deveni un nucleu al activităților adresate publicului tânăr. Cele două săli rezultate în urma reabilitării și recompartimentării – una de 114 locuri și o alta de 191 – se vor anima regăsindu-și drumul în traseul educativ al Brașovului.
Dovada clară că rezultatele consistente au nevoie de câteva ingrediente simple, ca în acest bun exemplu – viziune, constructori meticuloși și materiale versatile, de viitor.  

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina