17.5 C
Braşov
AcasăCititoriSFAT EXPRES: Cum să ne protejăm mobila tapisată

SFAT EXPRES: Cum să ne protejăm mobila tapisată

Există trucuri care îi pot ajuta pe cei care doresc să îşi menajeze cât mai mult timp mobila tapisată. Sfaturile sunt utile pentru toţi cei care au scaune, fotolii sau canapele acoperite cu tapiserie, un detaliu care de multe ori ne dă serioase bătăi de cap.
În primul rând ar trebui să nu se fumeze în casă, deoarece fumul se impregnează în ţesătura mobilierului. Este foarte dificil să scăpăm de mirosul de tutun, chiar dacă aerisim eficient şi chiar dacă folosim diferite odorizante de cameră.
Mobilierul tapisat necesită grijă şi atenţie sporită, trebuie aspirat des şi migălos, iar aspiratorul să aibă putere mai mare. Un ajutor de nădejde ar fi un aspirator performant, cu aburi, pentru a putea scăpa de praf şi de alergenii depuşi pe ţesături.
O dată pe an sau chiar la 6 luni, se poate apela la serviciile profesionale ale unei firme de specialitate, chiar dacă mobila pare curată şi bine întreţinută. O asemenea firmă ştie mai bine ce soluţii să folosească.
Atunci când apare o pată pe ţesătură, indiferent de originea sau de gravitatea ei, trebuie îndepărtată pe loc. Dacă acea pată se va usca, efortul necesar pentru curăţare este mai mare, aşa că imediat trebuie intervenit cu apă călduţă şi detergent special, folosit în mod uzual pentru curăţare.
Razele solare reprezintă un inamic, deoarece calitatea ţesăturilor şi culorile vor avea de suferit. În acest caz, trebuie urmărită traiectoria razelor solare, iar mobila va fi aşezată în aşa fel încât să fie protejată.
Pot fi folosite cu succes şi husele în culorile ţesăturii, pentru a proteja ţesăturile autentice, deoarece, evident, husele sunt mai uşor de scos şi de curăţat.
Pernele canapelelor şi ale scaunelor pot fi înlocuite periodic, în funcţie de necesităţi. Ar putea reprezenta un avantaj, pentru că astfel se pot schimba tonurile şi nuanţele.

- Advertisement -

sursă: www.sfaturi utile.ro

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE