29 C
Braşov
AcasăStiri BrasovTrend ascendent: Brașov a sărit la o rată a infectărilor ...

Trend ascendent: Brașov a sărit la o rată a infectărilor de 2,03 cazuri la mia de locuitori

l Cea mai mare rată a infectărilor în județul Brașov a fost ieri la Victoria, unde incidența este de 4,10 îmbolnăviri la mia de locuitori

- Advertisement -

106 cazuri noi de COVID 19 s-au înregstrat ieri la Brașov, iar rata de infectare a crescut în județ la 1,65 îmbolnăviri la mia de locuitori, iar în municipiul Brașov la 2,03
În țară au fost înregistrate ieri 4016 cazuri noi de COVID-19 înregistrate, cu peste 900 mai multe decât marți. Alte 35 de decese au fost raportate la nivel național, iar la Terapie Intensivă este un nou record de pacienți – 686. Este pentru prima dată când România depășește pragul de 4000 de cazuri zilnice.


Cea mai mare rată a infectărilor din județ a fost ieri la Victoria

Cea mai mare rată a infectărilor în județul Brașov a fost ieri la Victoria, unde incidența este de 4,10 îmbolnăviri la mia de locuitori. Municipiul Brașov are o rată a infectărilor de 2.03. Dintre orașele din județ, doar Ghimbav și Zărnești mai au rata de infectare peste 2. Alte patru localități au sărit însă pragul de 3: Ucea, Mândra, Prejmer și Sânpetru. Județul Brașov avea ieri o incidență medie COVID-19 în ultimele 14 zile de 1,65 cazuri la mia de locuitori. Municipiul Brașov are, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, o incidență de 2,03, cu 587 de infectări în ultimele 14 zile.

Școala Generală nr. 8 intră în scenariul Roșu

Școala Generală nr. 8 se închide și intră de azi în scenariul roșu, după ce în școală au fost confirmate trei infectări cu coronavirus. Toți elevii și cadrele didactice urmează să treacă la cursurile online. După ce școala a anunțat instituțiile abilitate, DSP, Inspectorat școlar și Prefectura despre existența celor trei cazuri de COVID, s-a decis ieri măsura trecerii în scenariul roșu începând din 15 octombrie. În județul Brașov, peste 25 de unități de învățământ au trecut la scenariul roșu până acum.

- Advertisement -

291 pacienți sunt internați în spitale din județ, dintre care 22 la ATI

291 pacienți sunt internați în spitale din județ, dintre care 22 la ATI. Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 67135 teste, dintre care 564 teste în data de 13.10.2020. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.
■ 5588 pacienți au fost declarați vindecați
■ 291 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 22 la ATI
■ 847 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1122 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 237 persoane au decedat.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE