21.3 C
Braşov
AcasăCititoriRețeta zilei

Rețeta zilei

Vinete cu carne şi smântână

- Advertisement -

Ingrediente: 600 gr. carne, 4 vinete mari, 6-7 roşii, 2 linguri grăsime, 1 lingură făină, 3-4 cepe, verdeaţă, puţin usturoi, sare, smântână sau iaurt
Mod de preparare: Se poate prepara din carne de pui, viţel, porc sau vacă. Se înăbuşă carnea cu ceapa şi se fierbe pe jumătate. Se scoate carnea pe o farfurie şi se aşaza în aceeaşi cratiţă un rând de roşii curăţate, verdeaţa, vinetele opărite separat (pentru a le scoate gustul amar) şi tăiate bucaţi în lungime, un rând de carne, toate presărate cu făină şi sare şi se alternează carnea şi vinetele până ce se umple cratiţa. Se termină cu un rând de roşii. Deasupra se pune grăsimea şi se dă la fiert, apoi la cuptor, pînă ce scade bine. Se servesc cu o lingură de unt, cu iaurt sau smântână şi zeama de roşii şi verdeaţa adăugate în ultimul moment.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

Articolul precedentO carte pe zi
Articolul următorS-a întâmplat la 14 octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE