2.4 C
Braşov
AcasăStiri Brasov184 de brașoveni amendați pentru că nu purtau masca

184 de brașoveni amendați pentru că nu purtau masca

După ce 184 de brașoveni au fost amendați luni pentru că nu purtau mască, polițiștii brașoveni au continuat și ieri acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.
Sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 12 octombrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.
Forțele de ordine au acționat în principal în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 148 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.
De asemenea, au fost legitimate peste 1.500 de persoane, verificate peste 180 de autovehicule și aproximativ 150 de mijloace de transport persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale, 184 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 pentru fapte de natură economică, cuantumul acestora fiind de 11.500 lei.
De asemenea, au fost intensificate și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române