-3.2 C
Braşov
AcasăCititori(P) Cum să îți construiești propriul tău laptop de gaming

(P) Cum să îți construiești propriul tău laptop de gaming

Jocurile pe PC sunt un hobby în sine, dar au și un element de DIY, indiferent de tipul de sistem pe care alegi să joci. Sigur, când vine vorba de alegerea componentelor, computerele de jocuri desktop au mai multe opțiuni, însă nici un laptop de gaming nu e complet lipsit de personalitate.

Care sunt componentele de care ai nevoie?

Cel mai important aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când înveți să construiești un laptop pentru gaming sunt componentele. Există o mulțime de opțiuni pentru alegerea componentelor, precum și câteva alegeri de customizare.

Primul lucru de care trebuie să ții cont este faptul că un laptop de gaming are multe considerații de design diferite de un desktop. Genul de componente puternice de care ai putea avea nevoie pentru gaming la setări de detaliu ridicate ar putea ridica probleme într-un format compact de laptop. Mai ales atunci când vine vorba de răcire și durata de viață a bateriei.

Cu cât CPU-ul și placa grafică sunt mai puternice, cu atât trebuie să fie mai puternică și soluția de răcire. La rândul său, asta duce la creșterea nivelului de zgomot și la un șasiu mai greu. Aceste componente puternice scurtează durata de viață a bateriei și, implicit, a sistemului per total.

Pentru jocuri precum CS: GO sau League of Legends, nu ai nevoie de nimic mai complex decât noile procesoare Intel Ice Lake din a 10-a generație, care dețin grafica Iris Pro din a 11-a generație pentru rate de cadre rezonabile la 1080p. Ai putea lua în considerare și un procesor Ryzen 5 sau 7 de generația a 3-a!

Cu toate acestea, jocurile lansate în ultimii ani sunt mai solicitante. Shadow of the Tomb Raider, Metro: Exodus, Red Dead Redemption 2 vor beneficia cu siguranță de un sistem mai puternic. http://noutati-online.com/cele-mai-bune-laptopuri-de-gaming-in-2020/

Cele mai bune laptop-uri pentru aceste jocuri includ procesoare Intel Core i7 și i9, 16 GB sau 32 GB RAM și grafică puternică. Opțiunile pentru procesoare includ Intel Core i7-9750H, Core i5-9600K, i7-9700K și chiar 9900K. Pentru GPU-uri poți alege dintre un Nvidia GTX 1660 Ti, pentru o putere solidă de joc 1080p; un RTX 2060 pentru ceva mai multă greutate; un RTX 2070 dacă îți dorești cu adevărat ca jocurile tale să funcționeze fără probleme la setări de detalii ridicate și chiar un RTX 2080 dacă vrei să joci în 4K.

Ce altceva poți personaliza?

Într-un laptop de gaming, există și câteva elemente suplimentare pe care le poți personaliza, care depășesc lista de specificații de bază.

Am menționat cum să alegi CPU și GPU potrivite pentru tipul de jocuri. Pasul următor e să alegi câtă memorie RAM ai nevoie: 16 sau 32 GB. Apoi, opțiunile de stocare internă: SSD-uri NVMe de 250 GB și 500 GB. Există, de asemenea, și unități mult mai mari, cu până la 2 TB de spațiu SSD NVMe pentru unitatea de încărcare și opțiuni pentru SSD-uri secundare și terțiare cu spațiu pentru până la 10 TB de stocare suplimentară, dacă ai nevoie de ele.

Alte opțiuni pentru construirea unui laptop de gaming includ o unitate optică externă pentru DVD-uri și / sau Blu-ray, upgrade-uri de rețea pentru acces mai rapid la Wi-Fi sau Bluetooth.

Vrei și mai multă personalizare? Cumpără un desktop

Dacă toate acestea sună prea complicat, atunci ai putea dori să iei în calcul un desktop. Nu numai că sunt mult mai ușor de lucrat în ceea ce privește personalizarea și îmbunătățirea capacității, dar poți obține și mai mult pentru banii pe care i-ai da pe un laptop de gaming similar.

Începe cu o listă de specificații și un șasiu gol, apoi adaugă toate elementele suplimentare pe care le dorești. Sau poți cumpăra un sistem de bază și adăuga componentele mai târziu.

În timp ce un laptop este efectiv un produs finit atunci când ți se livrează, cu foarte puține posibilități de upgrade (în afara sistemelor special concepute, cum ar fi Alienware Aera-51m), un desktop nu este niciodată terminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE