0.8 C
Braşov
AcasăNationalNumai COVID știe: Ludovic Orban propune sistarea evenimentelor private

Numai COVID știe: Ludovic Orban propune sistarea evenimentelor private

l ,,Oamenii să nu se mai ducă la nunți și la petreceri“, a sugerat ieri premierul Ludovic Orban
l La Brașov, autoritățile nu au luat în calcul să închidă restaurantele și cafenelele, dar au lăsat să se înțeleagă că noi măsuri depind de evoluția numărului de infectări

Premierul Ludovic Orban a declarat ieri că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la organizarea acestora cu un număr maxim de 20 de persoane. „Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem, de 20 de persoane. Astăzi, evenimentele se organizează cu 50 de persoane înauntru și 100, afară. E posibil să luăm aceasta decizie, de sistare a evenimentelor private. (…) Fie revenim la 20 de persoane, adică (evenimentele- n.r.) să se facă în familie. Sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Ludovic Orban. Întrebat ce le recomandă locuitorilor, mai ales celor din Capitală, Orban le-a transmis să nu mai meargă la nunți și să respecte regulile de igienă și distantare socială.
„Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacțiunea cu alți oameni, să nu se mai ducă la nunți, evenimente private, petreceri. S-au închis niște cluburi care funcționau ilegal, nunți cu 300 de oameni care încalcă flagrant regulile instituite. Oamenii trebuie să respecte regulile de protejare a sănătății. Din păcate, virusul nu iartă pe nimeni”, a spus Orban.
La Brașov, autoritățile nu au luat în calcul să închidă restaurantele și cafenelele, dar au lăsat să se înțeleagă că noi măsuri depind de evoluția numărului de infectări. Astăzi, are loc o nouă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care va fi analizată situația și riscurile de la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE