0.8 C
Braşov
AcasăNationalVotul pentru Parlament: Tudor Benga va deschide lista USR PLUS la Camera...

Votul pentru Parlament: Tudor Benga va deschide lista USR PLUS la Camera Deputaților

l La Senat, lista candidaților USR PLUS se deschide la Brașov cu Irineu Darău, președintele Filialei Județene Brașov a USR

Deputatul de Brașov Tudor Benga va deschide lista Alianței USR PLUS la Camera Deputaților și la alegerile parlamentare care se apropie. Următorul pe listă este avocatul Victor Ilie, abia ales în Consiliul Local Brașov. Al treilea pe listă este economistul Andrei Miftode, Analyst QA . Toți trei provin din USR. Pe locul 4 îl regăsim pe Ovidiu Paraschivescu, IT-ist, tot din USR. Abia pe locul 5 regăsim un candidat din PLUS: Tudor Oprea, președinte PLUS Brașov, vicepreședinte și Cofondator Smart Everything Everywhere (SEE). Pe următoarele 5 locuri au fost propuși: Iorga Nicolae, Botea Annabelle, Mitrea Petre, Gârbacea Florin George, Bucur Daniel Mircea.
La Senat, lista candidaților USR PLUS se deschide la Brașov cu Irineu Darău, președintele Filialei Județene Brașov a USR. Urmează economistul George Cățean (PLUS), George Gârbacea, cercetător ştiinţific (USR),   Nicolae Iorga, responsabil Politici Publice PLUS Braşov și Sorin Nițu, manager (USR). Pe următoarele 5 locuri s-au clasat: Mitrea Petre, Boroda George, Stoianovici Marius Mihail, Bodnar Monica și Bosman Romică Alin.
Listele propuse de Alianța USR PLUS Brașov, în urma alegerilor interne, vor ajunge la București, urmând ca fiecare candidat să fie validat sau nu de conducerea centrală a partidului. Rezultatele finale se vor ști până la jumătatea acestei luni. Delegaţii USR PLUS din tot judeţul au votat sâmbătă candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor.
În legislatura 2016-2020, USR Braşov a avut doi parlamentari, respectiv senatorul Allen Coliban, în prezent primar ales al municipiului Braşov, şi deputatul Tudor Benga. Acesta din urmă a candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, competiţie în care s-a clasat pe locul al doilea, în urma preşedintelui în funcţie, liberalul Adrian Veştea.
„În zilele următoare, vom reveni cu mai multe detalii despre candidații noștri și despre proiectele pe care ei le vor susține în Parlamentul României. Putem avea o Românie fără hoţie!“, precizează pagina USR-PLUS Brașov.

Ce-și dorește Tudor Benga: „Să vă reprezint în Parlamentul României cu aceeași integritate și simț al responsabilității cum am făcut-o și până acum!”

„În urmă cu fix patru ani și două zile, într-un soi de spațiu industrial devenit peste noapte sediu de campanie, circa patruzeci de oameni, la vremea aceea toată suflarea proaspătului înființat USR Brașov, mă desemna prin vot direct capul de listă al partidului în competiția pentru Camera Deputaților la Brașov. Încă ne lipseau 75.000 de semnături la nivel național pentru a putea candida însă valul se pornise deja, aveam să le strângem până la urmă, iar două luni mai târziu USR obținea circa 9% din votul național, aproape 14% în județ, iar eu deveneam deputat USR de Brașov.
Patru ani de zile am muncit cum m-am priceput eu mai bine pentru a schimba modul in care se face politică in România. Am tras din răsputeri pentru a îndeplini promisiunile pe care vi le făcusem vouă, brașovenilor, și zi de zi m-am zbătut să vă reprezint așa cum cred eu că trebuie făcută munca de reprezentare într-o democrație occidentală. Așa cum vă promisesem am tras din răsputeri pentru aeroport și astăzi suntem mai aproape de a-l vedea gata decât am fost vreodată. Așa cum vă promisesem am tras din răsputeri pentru reformă electorală și azi avem mai bine de o duzină de proiecte de legi pe subiect in circuit, un milion de români au putut vota la prezidențiale, votul prin corespondență este mult îmbunătățit, iar numărul de semnături necesare înjumătățit chiar dacă această din urmă schimbare se datorează in primul rând pandemiei și încă este insuficientă. Mai presus de orice, pericolul existențial la adresa Romaniei reprezentat de PSDragnea e astăzi doar o amintire. Iar deși acest lucru este în primul rând meritul cetățenilor care au stat cu săptămânile in stradă, îmi place să cred că efortul nostru de rezistență de gherilă parlamentară a contat și el destul de mult.
După acești aproape patru ani de muncă, acum exact două săptămâni, m-am reîntâlnit cu voi direct la urne, din postura de candidat USRPLUS la șefia Consiliului Județean Brașov. A fost un moment extrem de important pentru mine să reprimesc încrederea voastră și mai bine de 35.000 de voturi într-o competiție în care edilul județean în funcție pleca drept favorit net și cu un avantaj enorm de resurse, notorietate și sususținere. M-am bucurat enorm să văd că viziunea mea de dezvoltare pe termen lung pentru întreg județul are parte de susținere consistentă din partea voastră iar asta îmi dă forță și încredere să continui să mă lupt pentru lucrurile acestea.
Ieri seară, la patru ani și o zi de la alegerile interne din 2016, am reprimit și încrederea colegilor mei, acum nu doar USR ci USRPLUS Brașov. De la patruzeci de membri în 2016 astăzi suntem peste o mie în județ în circa 35 de filiale iar cei 107 delegați aleși să voteze candidații la parlamentare m-au desemnat să deschid din nou lista noastra la Camera Deputatilor la fel ca in 2016. Procesul nu este încă încheiat, mai există o etapă de validare de la centru, etapă despre care probabil ați auzit vorbindu-se pe larg în ultimele zile. Dar dacă voi fi validat și de conducerea națională a partidului voi putea veni să vă cer din nou votul și susținerea și să continui să vă reprezint în legislatura 2020-2024.
Acești patru ani de zile au fost un carusel amețitor căruia dacă aș fi știut exact tot ceea ce presupune nu sunt convins că m-aș mai fi alăturat. A fost o curbă de învățare incredibil de abruptă și deși am făcut și destule erori de judecată și parcurs am inima împăcată că am tratat funcția publică cu respectul și responsabilitatea care vi se cuvine și că am rămas pe dinăuntru același om care eram și înainte. La final, susținerea voastră, a celor peste 35.000 de brașoveni care mi-ați acordat votul în urmă cu două săptămâni, precum și sprijinul colegilor mei din USRPLUS Brașov, obținut prin vot aseară, îmi dau încredere că am făcut și destule lucruri bine. Sper așadar să ne revedem la urne pe 6 decembrie și să pot continua să vă reprezint în Parlamentul României cu aceeași integritate și simț al responsabilității cum am făcut-o și până acum!”, scria aseară pe pagina sa de socializare Tudor Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE