-4.8 C
Braşov
AcasăStiri BrasovBrașov: 13 focare active de COVID și 16 pacienți la ATI

Brașov: 13 focare active de COVID și 16 pacienți la ATI

l Din păcate, Brașovul a intrat ieri și pe lista județelor în care este depășită incidența de 1,5 cazuri de infectări la 1000 de locuitori

Explozie de noi cazuri COVID la Brașov: 156 de noi cazuri de pacienți pozitivi au fost raportați sâmbătă, iar ieri au fost confirmate alte 93 de cazuri de îmbolnăviri. Din păcate, Brașovul a intrat ieri și pe lista județelor în care este depășită incidența de 1,5 cazuri de infectări la 1000 de locuitori. Ieri au fost raportate la Brașov și 3 noi decese.
În județul Brașov existau în weekend 13 focare active de COVID 19, ultimele fiind confirmate la Consiliul Județean(6 cazuri), Spitalul de Psihiatrie (15 cazuri dintre care 10 bolnavi și 5 cadre medicale), Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane cu handicap grav Sfântul Gheorghe din Victoria (șase cazuri- trei pacienți și trei cadre medicale), dar și secțiile ATI și Gastroentorologie din Spitalul Județean Brașov.
Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, și comunicată ieri, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:
■ 5140 pacienți au fost declarați vindecați
■ 286 pacienți sunt internați în spitale, dintre care 16 la ATI
■ 779 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 420 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 229 persoane au decedat
Organele de ordine au continuat controalele în zonele aglomerate. Pentru abaterile constatate s-au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, 171 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, cuantumul total al acestora fiind de peste 14.800 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE