0.8 C
Braşov
AcasăEconomicZile libere plătite pentru părinţii ai căror copii fac școală online. Încă...

Zile libere plătite pentru părinţii ai căror copii fac școală online. Încă proiect

Părinţii ar putea beneficia de zile libere plătite în perioadele în care copiii lor învață online, fie că școlile sunt în scenariul roșu sau galben. Un proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede acest drept, a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de ieri. Măsura se aplică pe toată perioada stării de alertă.
„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu“, a spus ieri vicepremierul Raluca Turcan.
Aceasta a precizat că părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE