17.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovInvestiție de aproape 24 de milioane de lei: De azi încep...

Investiție de aproape 24 de milioane de lei: De azi încep lucrările la căminul Școlii Profesionale Germane Kronstadt

l Conform contractului, constructorul trebuie să finalizeze lucrarea în doi ani

De azi încep lucrările la căminul Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK). Primăria Brașov va emite în cursul zilei ordinul de începere a lucrărilor, după ce luna trecută, în urma unei licitații, a fost desemnat constructorul, firma braşoveană SC Atlant Buliding SRL. Conform contractului, constructorul trebuie să finalizeze lucrarea în 24 de luni. Investiția se ridică la 23.981.730 lei cu TVA, iar finanțarea este asigurată integral de la bugetul local al municipiului Brașov.
Conform proiectului, căminul va funcţiona într-o clădire cu parter şi nouă etaje. La parter vor fi amenajate, printre altele, o sală de aşteptare, una de studiu, un oficiu pentru catering, o linie de autoservire, o sală de mese, grupuri sanitare, spaţii de depozitare, un cabinet medical, un izolator, dar va fi instalată şi centrala termică. Celelalte nouă etaje vor fi destinate spaţiilor de cazare, urmând a fi amenajate 80 de camere cu grup sanitar propriu. Capacitatea căminului va fi de 306 locuri.
Noul cămin va avea faţadă ventilată placată cu panouri din fibrociment, iar izolarea termică se va face cu vată minerală. De asemenea, construcţia va avea terase înverzite, precum şi un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură. Nu în ultimul rând, pentru prepararea apei calde se vor folosi şi 7 panouri solare. Iluminatul va fi asigurat cu ajutorul lămpilor cu tehnologie LED. Pentru economie, pe coridoare sau în alte spaţii se vor instala senzori de mişcare, astfel încât becurile să nu stea aprinse inutil. Toate instalaţiile din clădire vor fi supravegheate centralizat, iar reglarea acestora se va face în funcţie de numărul de utilizatori. Cămin va avea echipamente electronice de control acces, dar şi un sistem de televiziune cu circuit închis. Pe lângă suma alocată de la bugetul local, companiile implicate în proiectul Școlii Profesionale Germane Kronstadt vor asigura resursele financiare pentru dotarea căminului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Blogar solidar cu boschetarul roman de pretutindeni on Primarul din Făgăraș a ”boicotat” începutul anului școlar
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
Cel mai titrat și apreciat Blogger european thc on Primarul Făgăraşului cere excluderea a 10 membri din Consiliul Local
blogger most sustainable most ecologic on Ziua Limbii Române