29 C
Braşov
AcasăStiri BrasovEveniment: Opera Brașov deschide stagiunea în sala de spectacole

Eveniment: Opera Brașov deschide stagiunea în sala de spectacole

l Brașovenii sunt invitați sâmbătă și duminică la spectacolul cu opereta „Sânge vienez”, de J. Strauss fiul

- Advertisement -

Opera deschide noua stagiune de spectacole sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 18.30, cu avanpremiera operetei „Sânge vienez”, de J. Strauss fiul. Spectacolul se va juca şi duminică, într-o altă distribuţie. Pregătirile pentru acest eveniment au început încă înainte de pandemie. „Mi-am dorit să regizez această operetă, din care transpare rafinamentul muzicii lui Strauss. Am lucrat în amănunţime fiecare imagine, precum şi jocul scenic. Am vrut să creăm momente de bucurie în această mare de ştiri tragice. După şapte luni se deschide stagiunea în sală, ne-am reîntors acasă!”, explică regizoarea spectacolului, Anda Tabacaru. Pentru spectatori au fost luate toate măsurile de siguranţă, a dat asigurări Marilena Aldea, managerul interimar al Operei Brașov. „Au fost achiziţionate 4 lămpi UV şi dezinfecţia se face după fiecare spectacol”, a explicat managerul. Pardoselile și partea din lemn a fiecărui scaun va fi dezinfectată cu substanţe speciale.

Din nou în sala de spectacole

„Am şi avem un sentiment altfel, ciudat fiindcă ne întoarcem în sala de spectacol. Sentimentul de teatru se naşte în interior. Invit publicul să vadă spectacolul, este un mix de trei acte într-unul singur, din păcate nu se poate pune tot decorul pe scenă din cauza distanţării pe care trebuie să o respectăm”, a mărturisit scenografa Rodica Garştea.

- Advertisement -

Un rând liber, un loc liber pentru spectatori

„În sală sunt disponibile 113 locuri, un loc se va ocupa, unul va rămâne liber. Și va fi un rând liber între. Pentru public, intrarea se va face pe uşa principală, ieşirea se va face pe părţile laterale, iar artiştii au acces separat în clădire. Se va efectua termoscanarea, se vor pune la dispoziţie măşti şi dezinfectant. Foarte imporant – masca de protecţie va fi purtată pe toată durata spectacolului”, a precizat Dan Antipa, director general adjunct.

Reguli noi pe scenă și în culise

Pe scenă, artiştii nu vor putea purta măşti de protecţie. Însă, membrii orchestrei, în fosă, vor purta măști, iar suflătorii vor fi separați de ceilalţi instrumentiști prin panourile de plexiglas. Inclusiv dirijorul va purta masca de protecție.

Artiști fără vacanță

Cu 42 de spectacole în vreme de pandemie, Opera din Brașov este instituția care a susținut cel mai mare număr de spectacole în perioadă iunie – septembrie, fiecare dintre ele, o premieră. Aproximativ 3.000 de spectatori au participat la aceste evenimente. Pentru prima oară în istorie, în acest an, Opera Brașov nu și-a închis stagiunea, iar artiștii nu și-au luat concedii.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE