17.5 C
Braşov
AcasăSportSpecialiștii penaltiurilor: ACS SR Brașov. Super Max la Pucioasa

Specialiștii penaltiurilor: ACS SR Brașov. Super Max la Pucioasa

Autor: Adi MARICA

- Advertisement -

l ACS SR Brașov merge în turul 4 al Cupei României
l Titularizat în premieră în acest sezon, Andrei Maxim a fost eroul meciului de poveste de la Pucioasa

ACS SR Brașov s-a calificat în turul 4 al Cupei României, după un meci epuizant la Pucioasa, decis la loviturile de departajare.

11 de start inedit

- Advertisement -

Pentru meciul de la Pucioasa, antrenorii Liviu Nicolae și Ioan Naghi au început jocul într-o formulă inedită, ținând cont că Horia Popa și Cenk nici nu au fost trecuți pe foaia de joc pentru acest meci după accidentările ușoare suferite în meciul cu Astra II. Mai mult, Căucă a fost menajat, astfel că Andrei Maxim a fost titularizat în premieră, la fel ca și Ioan Șerban, Andrei Mitu sau Denis Rența.

Meci spectaculos

Mijlocașul Ștefan Răchișan a fost căpitanul echipei la Pucioasa, în absența lui Horia Popa. Acesta a confirmat forma bună pe care o traversează, reușind să marcheze în minutul 36, cu un șut bine plasat din interiorul careului, servit ideal de către Fekete. Brașovenii au controlat jocul în prima repriză, atunci când au și reușit să marcheze. În partea secundă, „bombonarii“ de la Pucioasa au ieșit mai mult la joc, au pus presiune pe careul lui Maxim, în timp ce brașovenii au încercat să lovească pe contraatac. După o ocazie mare ratată de  Iamandache, la care Maxim a intervenit excelent, dâmbovițenii au reușit să egaleze prin Petre (82). Finalul s-a jucat pe contre, dar nu s-a mai înscris, astfel că meciul a intrat în prelungiri. În cele două reprize de prelungiri, ambele echipe au jucat deschis, astfel că ocaziile de gol au fost la ambele porți. Mircescu a ratat o ocazie uriașă, după o fază lucrată de Răchișan. Gazdele au replicat prin Bădoiu, dar Maxim a intervenit, din nou, excelent, iar pe final, bara l-a salvat pe Maxim la șutul lui Petre.


Calificare la Max

S-a trecut la penaltiuri, acolo unde făgărășanul Andrei Maxim a reușit să apere două lovituri executate de Lungheanu şi Neacşu. Răchișan, Fekete, Iordache și Burlacu au înscris golurile calificării, în timp ce Boricean a ratat. Liviu Nicolae are toate motivele să fie mulțumit de cei doi portari pe care îi are la dispoziție, pentru că atât Bogdan Căucă, cât și Andrei Maxim și-au etalat calitățile în acest start de sezon. ACS SR Brașov: Maxim – Răducan (65 Boriceanu, I. Șerban (65 E. Rența), Csongor, Mitu (46 Iordache) – D. Rența (65 D. Sandu), Moraru (83 Burlacu), Fekete – Păduraru , Mircescu, Răchișan.

Liviu Nicolae, analiză lucidă

La finalul jocului de la Pucioasa, antrenorul Liviu Nicolae a făcut o analiză realistă și s-a arătat nemulțumit de randamentul mai multor jucători. „Un joc greu, exact cum m-am aşteptat. Un meci în care am suferit din nou. Mă nemulțumește total evoluţia unora dintre jucători, dar acestea sunt lucruri ce ţin de bucătăria noastră internă şi le voi analiza împreună cu ei. În schimb, nu putem accepta ca la acest nivel să tratăm jocuri cu o astfel de prestație. E importantă calificarea, în schimb mă nemulțumesc multe aspecte din jocul nostru”, a spus Liviu Nicolae.

Burlacu, fericit

Cristian Burlacu, cel care a marcat la penaltiuri golul decisiv, a spus că: „sunt fericit. A fost un meci foarte greu. Ne-am dorit enorm calificarea pentru a aduce o echipă de eşalon superior la Braşov”.

Răchișan, onorat de banderolă

Căpitanul Ștefan Răchișan spune că importantă este calificarea. „Un meci epuizant. S-au jucat 120 de minute, am condus, apoi am fost egalați. Am suferit puţin în repriza a doua, dar în prelungiri ne-am revenit și am avut ocazii. E bine că în final ne-am calificat şi ne-am îndeplinit obiectivul. Calificarea a venit după 120 de minute, dar important e ca a venit. A fost primul meci pe care l-am început ca şi căpitan al acestei echipe. Este o onoare pentru mine şi pentru familia mea. Suntem «stegari», iubim echipa asta”. În turul 4 al Cupei României, ACS SR Brașov va juca contra unei echipe de Liga a 2-a.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE