Ghiveci de gogoşari și fasole verde
Ingrediente: 10 morcovi, 10 pătrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogoşari, 5 kg. roşii, 15 cepe albe, 25 ardei graşi, 1 litru ulei, sare.
Mod de preparare: Toate zarzavaturile (afară de ceapă şi roşii) se taie felii subţiri, se sărează şi se lasă să stea 2-3 ore. Ceapa se căleşte în ulei, apoi se taie roşiile felii şi, după ce s-a călit ceapa, se aşază zarzavatul stors într-o cratiţă mai mare; un rând zarzavat, unul de roşii tăiate şi ceapa calită printre ele, apoi deasupra încă puţin ulei şi se dă la foc, se mai mişcă cratiţa uşor să nu se prindă de ea, se fierbe cca 2 ore. Se ia de la foc, se asază în borcane nu prea pline, se pune puţin ulei deasupra, se fierb în dunst 1/2 oră.