23.2 C
Braşov
AcasăStiri BrasovDeocamdată, pe hârtie: O singură firmă pentru proiectarea parcării subterane de la...

Deocamdată, pe hârtie: O singură firmă pentru proiectarea parcării subterane de la gară

l Proiectul prevede o parcare cu aproximativ 500 de locuri şi două pasaje pietonale și o suprafața de spațiu verde deasupra parcării

- Advertisement -

Din cele două firme înscrise la licitația pentru proiectarea parcării subterane de la Gară, una a fost descalificată pentru că nu a depus garanţia de participare. Singura firmă rămasă în cursă este din București și va semna contractul dacă va trece de evaluări. În final, trebuie să facă studiul de fezabilitate şi documentaţia tehnico-economică, dar și să asigure asistenţa pe perioada derulării investiţiei. Proiectul „Construire parcare subterană Zona Gării Brașov și pasaje pietonale subterane Zona Gării Brașov“ prevede o parcare cu aproximativ 500 de locuri şi două pasaje pietonale. Valoarea estimată a achiziției este de 1.273.057,38 lei. „Astăzi au fost deschise ofertele pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construirea parcării subterane din fața gării și a pasajelor pietonale. Au fost doi ofertanți, dar unul a fost descalificat pentru nedepunerea garanției de participare. Proiectul prevede realizarea unei parcări pe trei niveluri subterane în zona gării și realizarea de pasaje pietonale de conectare, pentru fluidizarea circulației pietonale și a traficului auto. Deasupra parcării este prevăzută o dală înierbată, pentru a crește suprafața de spațiu verde din zonă“, a declarat Laszlo Barabas, viceprimarul în funcție al municipiului Brașov.

Fiecare dintre etaje va avea o culoare distinctă

Proiectantul va trebui să ia în considerare mai multe cerințe: realizarea unei construcții cu 3 sau mai multe niveluri subterane având destinația de parcare; conectarea pasajelor pietonale cu parcarea subterană; realizarea unei dale urbane cu spații verzi și zona pietonală, care va închide parcarea în zona superioară;dimensiunea locurilor de parcare va fi de minim 2,50 m x 5,00 m. Lățimea benzii de circulație va fi de 6,00 m. Circulația va fi dirijată pe sensuri unice; înălțimea liberă a subsolurilor va fi calculată astfel încât să permită accesul autoturismelor – inclusiv SUV-uri, care să aibă și sistem de depozitare (portbagaj) deasupra plafonului; fiecare dintre etaje va avea o culoare distinctă, iar locurile de parcare vor fi numerotate pentru o memorare mai ușoară de către utilizatorii locului de parcare folosit; la fiecare nivel al parcării se va delimita, prin marcaj, o zonă destinată exclusiv traficului pietonal, pentru separarea acestuia de traficul auto atunci când are loc deplasarea utilizatorilor spre și dinspre zonele de intrare–ieșire pietonale. Pentru aceasta zonă se va alege o vopsea de protecție diferită de cea a părții carosabile; casele scărilor vor fi dotate cu minim un ascensor pentru persoane, care să asigure și accesul persoanelor cu dizabilități, și cu grupuri sanitare separate pe sexe.

10% din locurile de parcare vor fi dotate cu prize de încărcare pentru mașini electrice

- Advertisement -

De asemenea, un procent de 10% din locurile de parcare rezultate vor fi dotate cu prize de încărcare rapidă pentru mașini electrice, cu posibilitate de contorizare și plată la fața locului. În proiectarea construcției se va acorda atenţia necesară protejării drepturilor persoanelor cu dizabilităţi și adaptării infrastructurii nou create la necesitățile acestora. Locurile de parcare pentru persoanele în scaun rulant vor fi marcate cu simbolul internaţional corespunzător. Aceste locuri de parcare speciale sunt dispuse astfel încât să asigure un acces cât mai ușor în parcare. Spațiile din afara parcării multietajate vor fi tratate într-un studiu peisagistic care va cuprinde amenajarea zonelor verzi și a zonelor de promenadă Suplimentar, se va amplasa o tabelă electronică de informare, la 250 m în aval de intrarea în parcare.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Dan POPESCU COLIBASI on Românii nu mai vor copii