16.9 C
Braşov
AcasăNationalTeama de infectări: DSP propune închiderea restaurantelor în Bucureşti

Teama de infectări: DSP propune închiderea restaurantelor în Bucureşti

l La Iași se închid cinematografele, restaurantele și cafenelele și se sistează spectacolele
l Tot mai multe județe impun restricții

- Advertisement -

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a propus ieri Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) închiderea restaurantelor, precum şi interzicerea evenimentelor private în restaurante şi cafenele, cu peste 50 de persoane. O altă recomandare este purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult, potrivit documentului, relatează News.ro.
Toate aceste măsuri sunt propuse de către DSP Bucureşti prefectului Gheorghe Cojanu, în contextul în care luni rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Bucureşti este de 1,86 şi pentru a limita răspândirea coronavirusului. O decizie în acest sens va fi luată marţi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Ce interdicții ecomandă DSP Bucureşti:

Interzicerea organizării evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente.
Interzicerea organizării de evenimente private în restaurante şi cafenele, cu excepţia celor care se desfăşoară cu participarea a cel mult 50 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică.
Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul unităţilor de învăţământ, pe o distanţă de 100 de metri.
Interzicerea activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
Interzicerea organizării şi desfăşurării de procesiuni religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.
Intensificarea acţiunilor de control în transportul în comun, pieţe, târguri, piscine interioare.

Iași: se închid cafenelele, restaurantele și cinematografele

- Advertisement -

Cinematografele, restaurantele și cafenelele se închid, iar spectacolele vor fi interzise la Iași, începând de marți, în contextul creșterii numărului de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iași, în perioada 6 – 12 octombrie se suspendă „activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Iaşi şi din comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului”.
Tot în şedinţa de ieri, CJSU Iaşi s-a decis că este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, scrie Agerpres. În aceeaşi perioadă se suspendă activitatea sălilor de jocuri de noroc în municipiul Iaşi şi în comunele Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului. De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul, dar şi spectacolele şi concertele, evenimentele culturale. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi.


Cluj, al treilea județ unde este obligatorie purtarea măștii în zona școlilor

Purtarea măştii de protecție devine obligatorie și în Cluj, începând de miercuri, în zona școlilor, pe o rază de 100 metri în jurul acestora. Potrivit Prefecturii Cluj, începând de miercuri de la ora 7:00 se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj. Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 lei.
Măsura a fost luată ieri după-amiază, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 în școlile din județul Cluj. O astfel de măsură a fost luată și de autoritățile din județele Galați și Botoșani. La Galați, măsura se aplică deja de ieri.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina