Sufleu de tăiţei cu mere
Ingrediente: 1/2 kg mere, 4-5 linguri zahăr, 1 linguriţă gris sau făină, coajă de lămâie, 200 g tăiţei, 1 litru lapte, 1 ou, 2 linguri pesmet, zahăr vanilat, câteva nuci măcinate.
Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în laptele clocotit cu jumătate cantitate de zahăr, până când absorb complet laptele. Separat se îngroaşă un pahar lapte cu o linguriţă făină sau de gris. Se ia de pe foc, se amestecă cu galbenuşul, cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă tăiţeii strecuraţi cu merele taiate felioare şi cu crema de lapte, se adaugă albuşul spumă şi pesmetul. Se toarnă într-o formă unsă şi se coace o oră la foc potrivit Mod de servire Se serveşte presărat cu câteva nuci măcinate.