13.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) O agenție de video marketing... și nu doar atât! La ce...

(P) O agenție de video marketing… și nu doar atât! La ce se mai pricep angajații săi?

Conform denumirii sale, o agenție de video marketing trebuie aibă specialiști pregătiți în cel puțin două domenii extrem de competitive și cerute pe piața muncii, în prezent.

- Advertisement -

Astfel, aceștia trebuie știe realizeze producții video la cel mai înalt nivel calitativ, atât din punctul de vedere al imaginii, cât și al conținutului, dar și aibă cunoștințe și competențe în marketing, pentru a putea promova cum se cuvine videoclipurile pe care le realizează.

Totusi, know-how-ul unei astfel de agenții nu se oprește aici, iar în continuare vom vedea ce alte abilități conexe trebuie aibă profesioniștii care lucrează în acest loc pentru a fi de neîntrecut.

1. Social media. Vom studia cazul concret al Videomaniax , o agentie video marketing nou-inființată în București, descrisă pe site-ul oficial drept „o echipă de nebuni… nebuni după videografie, după scenarii, după marketing și ai naibii de buni în ceea ce facem”.

- Advertisement -

Această agenție realizează reclame video, prezentări de produse, de servicii, de companii (corporate), dar și videoclipuri muzicale. Platformele pe care vor fi prezentate acestea sunt, pe lângă site-ul business-ului clientului, rețele sociale precum Facebook și Instagram, dar și YouTube.

Prin urmare, angajații săi trebuie se priceapă la social media, pentru a înțelege în profunzime cum funcționează acestea, ce tip de conținut are potențialul de a deveni viral, ce material urmărește publicul țintă și, mai ales, cum interpreteze rezultatele.

agentie video marketing

O agenție de video marketing neprofesionistă va considera misiunea ei se încheie în momentul în care predă clipurile realizate, însă adevărul este etapa cuantificării rezultatelor este cel puțin la fel de importantă, în vederea continuării colaborării cu același succes.

2. Consultanță business. Înainte de a se apuca de realizarea propriu-zisă a producțiilor audiovizuale, agenția de video marketing va trebui înțeleagă foarte bine business-ul clientului, publicul țintă și poziția în raport cu competiția.

Până la urmă, o producție video realizată pentru un brand internațional, lider autoritar în domeniul său, va diferi în mod fundamental, atât ca mesaj și ton, cât mai ales ca buget, de una pentru un producător local sau un newcomer pe piață. Este datoria agenției de a adapta toate aceste variabile, în urma unei discuții cu proprietarul business-ului respectiv.

3. Copywriting. Chiar dacă vorbim despre un rezultat finit sub forma AV, o agenție de video marketing trebuie includă și specialiști în copywriting. Aceștia sunt esențiali pentru etape precum crearea conceptului, scrierea scenariului, deciderea sloganului și a mesajelor care vor apărea scrise pe ecran, în cadrul clipurilor, dar și pentru stabilirea textului care va însoți promovarea filmulețului, în social media.

4. SEO. Nu în ultimul rând, o agenție de video marketing trebuie sa aibă și specialiști în SEO (Search Engine Optimization), întrucât conținutul video a devenit o parte din ce în ce mai importantă a optimizării.

În cazul Videomaniax.ro, acest lucru este garantat, deoarece fondatorul său este Ovidiu Joița, CEO-ul agenției de marketing online iAgency.ro, cu o experiență de peste 15 ani pe această piață.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina