28 C
Braşov
AcasăStiri BrasovUn ONG va face o acțiune de plantare în Parcul Dendrologic, pentru...

Un ONG va face o acțiune de plantare în Parcul Dendrologic, pentru a-și marca centenarul

Clubul Soroptimist Internațional Brașov își va marca centenarul în acest weekend, printr-o acțiune de plantare pe care o va face în Parcul Dendrologic – Grădină Botanică pe care Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt în dezvoltă la Noua. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Kronstadt, care va asigura puieții care vor fi plantați.
„De această dată, clubul nostru intenționează să planteze 16 arbori, deoarece acesta este numărul membrelor active la nivelul județului Brașov. Astfel începem seria de evenimente organizate atât în țară, cât și la nivel mondial, pentru aniversarea centenarului Soroptimist Internațional, din 3 octombrie 2021. Unul dintre primele proiecte majore ale acestui club, înființat acum 100 de ani, a fost  «Salvati arborele rosu!». Era vorba despre Sequoia, măreții arbori roșii fiind tăiați fără milă la vremea respectivă. Soroptimistele au pledat pentru o legislație corectă, pentru salvarea acestor arbori și nu numai. Au luptat cu firme de cherestea puternice și au obținut sprijinul publicului larg pentru acel proiect“, a declarat președintele Clubului Soroptimist International Brașov, Ana Covaci.

Odată cu acest eveniment pornește campania de plantări de toamnă

Acțiuni similare vor fi desfășurate, în data de 3 octombrie 2020, de toate cluburile Soroptimist Internațional din țară. „Odată cu această acțiune a Clubului Soroptimist International Brașov este demarată campania de toamnă de împăduriri din Parcul Dentrologic Kronstadt. Doamnele vor planta primii arbori din cei 100 pe care intenționăm la rândul nostru să îi plantăm în acest parc, în această perioadă. Noi pregătim puieții și stabilim locul în care vor fi plantați. Principalele specii ce se vor planta în parc sunt magnolia, tuia, pinul, frasinul, stejarul ienupărul, ulmul, castanul, teiul și unele tipuri de arbuști ornamentali. O parte importantă din puieții ce urmează să fie plantați au fost produși în pepiniera proprie a Regiei, în cursul anului 2020”, a precizat reprezentantul RPLP Kronstadt, ing. silvic Dragoș Moldovanu.

Soroptimist Internațional s-a înființat în 1921 în Statele Unite

Soroptimist International este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1921 în Statele Unite ale Americii, în care acum activează aproximativ 72.000 de membre din 121 de țări. Menirea ei este de a susține dezvoltarea personală și profesională a fetelor și a femeilor, prin educație și formare profesională, sănătate, antreprenoriat, participare la piața muncii, acces la cultură și contribuție la dezvoltarea durabilă. De asemenea, luptă pentru drepturile omului, egalitate, dezvoltare şi mai ales pentru pace, prin bună înţelegere internaţională şi prietenie. Cu statut consultativ, Soroptimist International reprezintă o voce la centrele ONU din New York, Geneva, Viena şi Paris. În România, a început activitatea la nivel de Club în anul 1993, iar Uniunea (care are șapte cluburi) a fost creată în anul 1999. Clubul din Brașov a fost înființat în anul 1995.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE

Prosteala de politruc on Iarbă de un metru? „A plouat mult!”