-0.3 C
Braşov
AcasăNationalVictorie, și nu prea: PNL a primit interzis la alianțe cu PSD

Victorie, și nu prea: PNL a primit interzis la alianțe cu PSD

l Ludovic Orban: Am stabilit politica de alianțe și interzicem tuturor filialelor să facă alianțe cu PSD. Am recomandat să facă majorități cu PMP, USR PLUS și UDMR

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat miercuri, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, că s-a adoptat decizia ca liberalii să nu facă nicio alianță cu PSD în teritoriu în urma alegerilor locale, precizând că recomandarea este să se încerce constituirea de majorități alături de PMP, USR Plus și UDMR.

Liberalii se declară „câştigătorul clar” al alegerilor locale

„Am stabilit politica de alianțe. Interzicem tuturor filialelor să facă alianțe cu PSD. Partidele cu care suntem în colaborare și cu care am recomandat să facem alianțe sunt PMP, USR Plus și UDMR. Interdicție totală de a face alianțe cu PSD. Singura excepție este PER (Partidul Ecologist – n. red.), dar depinde de orientarea fiecărei filiale a PER. De exemplu, cea din Vâlcea a colaborat cu PSD, acolo nici vorbă de o alinață cu PER”, a precizat Orban. Liderul PNL a subliniat că partidul pe care îl conduce este „câştigătorul clar” al alegerilor locale, scorul politic obţinut la nivelul consiliilor judeţene fiind cel mai mare obţinut de liberali în ultimii 30 de ani. „PNL este câştigătorul clar al alegerilor locale, scorul politic obţinut de 34% la Consiliul judeţean este cel mai mare scor politic de PNL sau de vreo altă formaţiune de dreapta în 30 de ani de democraţie. De asemenea, scorul obţinut de candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean al PNL este de peste 40%, ca, de altfel, şi scorul obţinut de candidaţii la funcţiile de primar din toată ţara, este de peste 40%”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL, unde a fost analizat scorul alegerilor locale.

Șapte demisii de la șefiile PNL

De asemenea, liderul liberal a anunţat că va conduce campania electorală a partidului la alegerile parlamentare. El a confirmat și informația privind demisiile a șapte președinți de organizații județene ale partidului care au obținut rezultate modeste la alegerile de duminică. Este vorba despre liderii organizațiilor județene Hunedoara (Lucian Heiuș), Buzău (Cristinel Romanescu), Bacău (Ionel Palăr), Satu-Mare (Adrian Albu), Timiș (Nicolae Robu), Ialomița (Tinel Gheorghe) și Brăila (Alexandru Dănăilă). Cei șapte și-au anunțat demisiile în cadrul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al PNL, după ce au obținut scoruri modeste, de sub 27%, la alegerile de duminică.
El a adăugat că, în aceste cazuri, vicepreşedinţii regionali, împreună cu Secretariatul general al partidului, au fost mandataţi să consulte organizaţiile pentru a se putea desemna, în cel mai scurt timp, conduceri interimare, care să crească performanţa la alegerile parlamentare.

PNL a câștigat la scor politic, dar PSD a luat mai multe primarii

Orban a lăsat de înţeles că o parte din scorul slab al PNL vine și din creșterea USR PLUS, iar asta a dovedit că PNL nu are capacitatea să își atingă scorul din sondaje. „Acolo unde am avut candidat comun, cu candidat de la PNL, nu se regăseşte în numărul de voturi PNL+USR la consiliu în totalul voturilor pentru primari.“ . Orban nu a trecut uşor peste faptul că PNL a pierdut primării importante. Și le-a reproșat liderilor liberali că nu au registrul votanților. PNL a câștigat la scor politic, dar PSD a luat mai multe primarii, numeric în țară. Liderul PNL a avertizat organizațiile că mai au multe de făcut la parlamentare, în primul rând mobilizare și o mai bună pregătire.

- Advertisment -

Cele mai populare

spot_img

COMENTARII RECENTE