13.4 C
Braşov
AcasăStiri BrasovPNL dizolvă toate organizaţiile care au obţinut sub 37% la alegerilor locale,...

PNL dizolvă toate organizaţiile care au obţinut sub 37% la alegerilor locale, începând cu cea de la municipiul Braşov. Consilierii cu probleme penale vor fi retraşi

Conducerea filialei judeţene a PNL Braşov a decis azi, într-o şedinţă la nivelul partidului, să dizolve toate organizaţiile care nu au obţinut media pe judeţ de 37%. Prima pe listă este organizaţia municipală PNL Braşov, condusă până acum de Adrian Oprică. Conducerea va fi preluată interimar de preşedintele filialei judeţen, Adrian Veştea, care va face reorganizarea.

- Advertisement -

Printre organizaţiile locale care nu au obţinut 37% sunt şi cele de la Codlea, Făgăraş, Săcele, Predeal, Zărneşti, Rupea sau Râşnov. La toate, cu excepţia celei de la Braşov, preşedinţi interimari sunt aceiaşi ca şi până acum.

Tot azi, PNL a decis să impună reguli de integritate tuturor aleşilor săi. Fiecare dintre cei care au fost aleşi consilieri locali în localităţile din judeţ, consilieri municipali sau consilieri judeţeni va trebui să dea o declaraţie de integritate din care să reiasă că nu a avut nicodată o condamnare penală.

„În momentul în care vom valida consilierii locali, municipali şi judeţeni, toţi colegii vor da o declaraţie de integritate că nu au avut nicio condamnarea. Voi fi foarte strict şi mă voi asigura că nimeni din cei care ajung acolo nu au probleme de ordin penal. Cei care sunt cercetaţi, am decis să nu poată candia la vreo funcţie publică de tipul vicepreşedinţi, viceprimari, preşedinţi de comisii în Consiliile locale sau Consiliul Judeţean. Vor rămâne simpli consilieri până la prima sentinţă. Au fost situaţii când au fost trimişi în judecată şi apoi achitaţi. Dar vă asigur că vom acţiona în consecinţă în momentul când va apărea o sentinţă pe portalul veunei instanţe.”, a declarat preşedintele Adrian Veştea.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE

Domn ministru T B on Incendii de vegetație în județ
Rammstein on Războiul din Ucraina