32.4 C
Braşov
AcasăCititori(P) Care sunt secretele unei benzinării de succes?

(P) Care sunt secretele unei benzinării de succes?

Ești antreprenor și ai de gând să-ți deschizi o benzinărie pe care s-o transformi într-o afacere profitabilă? Află din acest articol toate secretele unei benzinării de succes și cum trebuie să procedezi pentru a deveni proprietarul unei stații de carburanți despre care vorbește toată lumea?

- Advertisement -

Pentru o mai bună înțelegere a sfaturilor și metodelor prezentate în acest articol, vom lua ca punct de reper și la renumita benzinărie ETU Oil&Gas, deschisă în anul 2017, pe Drumul Național 1, aproape de Ploiești, la kilometrul 68 pe partea dreaptă a sensului de mers Brașov – București, cunoscută în prezent ca și cea mai mare și mai profitabilă benzinărie din întreaga țară.

Prin ce se remarcă benzinăriile cu potențial mare de generare a veniturilor?

Scopul principal al tuturor benzinăriilor este comercializarea de carburant. Fără această funcție, astfel de afaceri nu ar mai putea fi numite benzinării, ci s-ar transforma în simple chioșcuri, mini market-uri sau magazine de gustări și suveniruri. De aceea, calitatea carburantului comercializat este o condiție obligatorie pe care ar trebui s-o îndeplinească toate benzinăriile. Astfel, presupunând că toate benzinăriile excelează la acest capitol, putem trage concluzia că nu benzina sau motorina comercializate sunt cele care fac diferența dintre benzinăriile populare și cele pe care șoferii în general le evită.

- Advertisement -

Pentru a fi cât mai atrăgătoare, benzinăriile trebuie să ofere și servicii auxiliare pe lângă alimentarea cu carburanți. Mai ales în locurile izolate din țară, unde magazinele alimentare sunt aproape inexistente și toaletele publice o himeră, benzinăriile trebuie construite ca niște adevărate oaze de liniște, relaxare, eliberare și alimentare.

Grupurile sanitare

Din experienta proprie dar si privind un pic cât de aglomerate sunt unele benzinării deducem că o benzinărie trebuie să pună la dispoziția clienților lor grupuri sanitare perfect igienizate și în permanență accesibile. Nu îți dorești vreodată într-o benzinărie și să fii întâmpinat cu durerosul salut: toaletele sunt defecte!

Produsele comercializate

Indiferent de dimensiuni și amplasare, o benzinărie orientată spre profit trebuie să fie bine aprovizionată astfel încât clienții să găsească cele mai comune bunuri de care ar putea avea nevoie în călătoriile lor. De la dulciuri, gustări și alte produse alimentare și până la produse de maximă necesitate pentru îngrijirea personală și reîmprospătare, o benzinărie trebuie să dispună de un stoc de marfă generos și în același timp de mobilier corespunzător pentru expunerea bunurilor comercializate.

Punând accent pe accesibilitatea produselor, din nicio benzinărie nu ar trebui să lipsească cârligele pentru expunerea produselor de dimensiuni mici și mijlocii, niște accesorii rafturi metalice foarte versatile și extrem de convenabile atât pentru clienți, cât și pentru proprietari. Cârligele pentru produse sunt rezistente, elegante și ușor de folosit, permițând expunerea unui număr mare de produse într-un spațiu foarte mic.

Cele mai bune cârlige sunt special create pentru rafturile metalice deja perforate și se prind ușor de mobilier, fiind ideale pentru produsele comercializate în pungi sau cutii ce pot fi agățate, ca de exemplu: jeleurile, ciocolata, bateriile, electronicele și accesoriile de electronice de dimensiuni mici, lamele de ras, pixurile și creioanele ambalate, revistele în folie de plastic și multe alte bunuri de larg consum ce pot fi găsite într-o benzinărie.

Aceste cârlige permit utilizarea spațiului disponibil la maxima sa capacitate și sunt ideale pentru benzinăriile care vor să îndeplinească pentru clienții lor și funcția de mini market foarte bine aprovizionat. În ceea ce privește comercializarea lor, ele pot fi cumpărate de pe site-ul Rafturi metalice de la A la Z la prețuri foarte convenabile și fabricate din materiale de cea mai bună calitate.

Spațiul de parcare

Cea mai mare benzinărie din țară are un spațiu de parcare de 5.200 de metri pătrați care permite chiar și staționarea unor vehicule foarte mari, ca de exemplu autocarele. Și chiar dacă în calitate de patron de benzinărie nu dispui de atât de mult spațiu pentru amenajarea unei parcări, din exemplul celei mai de succes benzinării din țară ar trebui să înțelegi faptul că măcar două locuri de parcare pentru autocare sunt esențiale.

Indiferent de țara lor de proveniență, turiștii aflați în circuit sunt întotdeauna cei mai prețioși clienți pentru benzinării pentru că deși nu circulă în vehicule pe care să le alimenteze personal cu benzină sau motorină, fac achiziții consistente din celelalte bunuri ale magazinului.

Urmăriți Monitorul Expres și pe Google News

- Advertisment -

Cele mai populare

Web design Brasov
EVOLUEAZA IN CARIERA – CRESTEREA NIVELULUI DE COMPETENTE IN RANDUL ANGAJATILOR!

COMENTARII RECENTE